Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2019,
14.28

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

kajak kanu Benjamin Savšek Luka Božič Eva Terčelj Eva Alina Hočevar Ajda Novak

Petek, 6. 9. 2019, 14.28

4 leta, 7 mesecev

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah (Praga)

Popravni izpit v Pragi uspel tudi Ajdi Novak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Ajda Novak | Ajda Novak je v drugi vožnji opravila popravni izpit in se je uvrstila v polfinale. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Ajda Novak je v drugi vožnji opravila popravni izpit in se je uvrstila v polfinale.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V dopoldanskem delu kvalifikacij finala svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi so slovenski kanuisti in kajakašice stoodstotno opravili nalogo. Vsi so se uvrstili v sobotni polfinale, Benjamin Savšek, Luka Božič, Anže Berčič, Eva Alina Hočevar in Eva Terčelj so bili uspešni že v prvi vožnji.

V drugi je popravni izpit uspel tudi Ajdi Novak, ki se je v polfinale uvrstila kot zadnja, 30.

Božič in Savšek sta v svetovnem pokalu pred zadnjo tekmo v odličnem položaju. Božič vodi, zaradi dvojnih točk v finalu pa ima lepe možnosti za končno zmago in 3.900 evrov nagrade tudi trenutno petouvrščeni Savšek. Oba sta v kvalifikacijah predvsem spoznavala progo, njuna glavna naloga je bila, da se uvrstita v polfinale, s kakšnega položaja, ni bilo pomembno.

"Včasih je lahko ta prvi korak izredno zahteven. Danes se nisem najbolje počutil na progi, a sami občutki v čolnu pa so bili kar dobri, tako da upam, da bom lepo gradil tekmo naprej, da se bom dobro pripravil na jutrišnji finale," je po kvalifikacijah dejal Božič, ki v Pragi še nikoli ni dosegel vrhunskega rezultata: "Vedno sem dobro vozil, a nikoli ni šlo brez velike napake. Mislim pa, da sem letos tukaj čisto v drugačni vlogi. Z boljšo pripravljenostjo in boljšim čolnom. Jaz mislim, da bo šlo v redu tudi v naslednjih dneh."

Božič je v kvalifikacijah brez dotika vratc dosegel 14. čas, na mesto pred njim se je s štirimi kazenskimi sekundami uvrstil Savšek. "Moja današnja naloga je bila, da se kvalificiram naprej. Mislim, da sem lahko zadovoljen, jutri pa bom moral malo bolj paziti na dotike. Proga mi ustreza, na njej sem dosegel že nekaj lepih rezultatov. Ker gre za skupni seštevek svetovnega pokala, sem še dodatno motiviran. Nimam pa kakšnih posebnih kalkulacij. Moram odveslati, kakor najbolj znam, potem pa bomo videli, kaj mi lahko to prinese. Seveda pa upam, da lahko svetovni pokal tudi dobim," je svoja razmišljanja pred zadnjo tekmo svetovnega pokala predstavil aktualni evropski prvak Savšek.

Polfinale najboljših 20 je za las ujel tudi Anže Berčič, enako pri dekletih velja za Evo Terčelj, tretja v skupnem seštevku je z dvema kazenskima sekundama dosegla 19. čas, sreča pa je zapustila Ajdo Novak, ki je izpadla z 21. časom, brez dotika je bila na progi nekoliko prepočasna. Od slovenskih kajakašic je bila najhitrejša Eva Alina Hočevar, brez kazenskih sekund je zabeležila 15. čas.

Popoldne se bodo v kvalifikacijah merili še kajakaši in kanuistke.

Ne spreglejte