Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
16.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 16.16

8 let

Popravnega izpita ne bo več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Padalce konec tedna čaka druga in hkrati zadnja letošnja tekma evropskega pokala

Čeprav so bile v letošnji sezoni predvidene štiri tekme v paraskiju, kombinaciji veleslaloma in skokov na cilj, se bo sezona zaključila z le dvema. Na prvi, ki so jo pred dobrim mesecem organizirali Avstrijci, so slavili člani slovenske ekipe Elan, sledili sta odpovedi tekem v Italiji in pri nas (smučišče Kobla je letos zaprto, op. a.), druga in hkrati zadnja postaja pa bo nemški Unterammergau. V Nemčiji se bo za lovorike najboljših v letošnjem evropskem pokalu potegovalo sedemnajst ekip z okrog 80 padalci iz osmih držav, najboljše izhodišče po tekmi pri naših severnih sosedih pa imajo naši padalci, ki branijo lanskoletno lovoriko. Elan bo v Nemčiji nastopal v postavi Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Uroš Ban in Uroš Ule, ki so izkušeni 'mački', zato se v našem taboru spogledujejo z ubranitvijo naslova, kar pa ne bo ravno enostaven zalogaj.

Kaj prinaša enomesečni premor?

"Kaj prinaša enomesečni premor brez tekem, je težko oceniti. Zavedamo se, da smo izkušeni, da znamo dobro smučati in skakati, toda vsaka tekma je zgodba za sebe in ničesar ne gre predvidevati vnaprej. Krog tistih, ki se želijo uvrstiti na stopničke, je širok, tudi mi ne skrivamo teh želja, a s podobnimi mislimi bodo v Nemčijo prišli tudi naši konkurentje. Predvsem bodo nevarni gostitelji, tu so še Avstrijci, oboji bodo nastopili z dvema močnima ekipama, tudi Čehi niso od muh. Vsekakor nas čaka zanimivo tekmovanje in glede na to, da je tudi zadnje, je potrebno svoje delo opraviti brezhibno, popravnega izpita ne bo več," se tekme po mesecu dni tekmovalnega premora veseli eden naših najbolj izkušenih Matjaž Pristavec.

Pristavec in njegovi klubski kolegi se bodo potegovali še za čim boljše uvrstitve v posamični konkurenci, po do sedaj edini tekmi v letošnji sezoni pa je v vodstvu Avstrijec Seifert pred Slovencem Gorazdom Lahom. Podobno kot v poletni sezoni skokov na cilj, je tudi termin paraski tekmovanj ob koncu tedna, v Nemčiji se bo tekmovalo od četrtka do nedelje.

Ne spreglejte