Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
10. 4. 2013,
17.51

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley Calcit Volleyball Luka Slabe Andrej Flajs Jan Planinc

Sreda, 10. 4. 2013, 17.51

3 leta, 10 mesecev

Podcenjevanje ACH-ja bi bila voda na kamniški mlin

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Finale 1. DOL se nadaljuje. V četrtek se bo Calcit Volleyball pred domačimi gledalci želel maščevati za uvodni poraz v Tivoliji. Prednost pa ne bodo le navijači, pač pa tudi nižji strop v dvorani.

Zloglasna nižja dvorana po mnenju trenerja ACH Volleyja Luke Slabeta ne bo igrala vidnejše vloge, to so ljubljanski odbojkarji dokazali tudi na tekmi v lige MEVZA, ko so gladko zmagali s 3:0. "Na višino dvorane ne moremo vplivati, za oboje bodo pogoji enaki, če se sprejeta žoga v obrambi dotakne traverze, se pač dotakne. Upam le, da se ne bo v tistih trenutkih, ko se bo tekma lomila. Večkrat sem že poudaril, da se o stvareh na katere nimamo vpliva, bolje, da se o njih sploh ne razmišlja." Slabe pričakuje v Kamniku povsem drugačno tekmo, precej bolj trdoživ Calcit in seveda pravi odbojkarski praznik. "Tam je dvorana manjša, kar tudi pomeni, da bo povsem polna. Mislim, da bo zelo veselo in bučno. Obeta se nam en lep odbojkarski praznik."

Čeprav so ljubljanski odbojkarji do prve zmaga v finalu končnice prišli lahek način, se zavedajo, da so šele na tretjini poti do ubranitve naslova državnih prvakov. "S psihološkega vidika je dobro, da smo finalno serijo začeli z zmago. Na prvi tekmi igra ni bila najbolj blesteča, a vseeno je bilo to dovolj za zmago. Na prvi tekmi se je izšlo nam, upam, da bo tako tudi v Kamniku, kjer bo verjetno precej bolj bučno, kot je bilo v Tivoliju. Več navijačev bodo zagotovo imeli Kamničani," pa pred drugo tekmo razmišlja kapetan ACH Volleyja, Andrej Flajs.

Če kot pravi Flajs ACH Volley ni ravno blestel, pa je bil še veliko bolj zadržan Kamnik, ki bo moral biti v četrtek enakovrednejši Ljubljančanom, morali bodo v svoji igri marsikaj popraviti, to se še kako dobro zavedajo. "Vemo, da imamo veliko rezerv in vemo česa smo sposobni. V napadu bomo morali veliko več tvegati, morali bomo biti bolj pogumni, izboljšati bomo morali tudi igro v bloku, ne sme pa zatajiti niti sprejem. V tej sezoni smo na nekaterih tekmah že pokazali vrhunsko igro, zakaj je ne bi do konca sezone še kdaj? Če bi nas Ljubljančani po gladki zmagi na prvi tekmi malce podcenili, bi bila to seveda voda na naš mlin," pa kuje načrt za izenačenje kapetan Calcita, Jan Planinc.

Druga tekma finala bo v četrtek ob 18.30 v Športni dvorani v Kamniku.

Ne spreglejte