Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
15. 8. 2015,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka sprejem Brnik evropska liga

Sobota, 15. 8. 2015, 12.21

8 let

Po dolgih letih neuspešnega lova so odbojkarji pokazali, kaj zmorejo (fotozgodba)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolgo so jo lovili, zdaj pa je tukaj. Slovenski odbojkarji so po zmagoslavju v evropski ligi ujeli nastopanje v eliti, kar je bila skrita želja vseh zadnjih nekaj let.

Slovenci so na čelu z novim selektorjem, Italijanom Andreo Gianijem, naredili velik korak naprej in že ob uvodu evropske lige pokazali, da je to povsem drugačna reprezentanca kot v preteklih letih. Ekipa je bila ista, a kemija, trdo delo, medsebojno zaupanje so fante ponesli v nebo, da so v evropski ligi pometli z vsemi tekmeci. Nanizali so 12 zaporednih zmag, oddali eno samo točko in se več kot zasluženo veselili končne nagrade.

"Po lanskem velikem razočaranju, ko smo orožje predali v polfinalu proti Grkom, smo si dejali, da je bilo tega dovolj in da moramo letos nujno zmagati v evropski ligi. Od prvega dneva smo delali zelo trdo in kar najbolj skoncentrirano od začetka do konca in suvereno zmagali," je takoj ob prihodu dejal kapetan Tine Urnaut, ki je vseskozi v rokah držal pokal za najboljšega v evropski ligi.

Svetovna liga je tukaj, na vrsti evropsko prvenstvo

Slovenci so si s tem zagotovili tudi nastopanje v svetovni ligi, ki je sicer razdeljena na tri kakovostne razrede, slovenski odbojkarji pa bodo za začetek padli v najnižjo. "Mislim, da tega ni mogoče primerjati. Svetovna liga je vseeno svetovna liga, tam so že prejšnji prvaki evropskih lig in tudi druge močne reprezentance po svetu, zato je to korak naprej. Tudi tretji razred je vsaj za en kakovostni razred višji kot evropska liga," je še dodal slovenski kapetan.

Slovenske odbojkarje čaka približno dva tedna počitka, potem pa se začenja misija evropsko prvenstvo 2015 v Bolgariji in Italiji, ki se bo začelo 9. oktobra. Slovenci bodo nastopili v skupini C (Varna) skupaj z Belorusijo, Belgijo in Poljsko. Ne skrivajo, da si tudi tam želijo priti do najboljše slovenske uvrstitve, ki je deveto mesto, ni pa malo takih, ki razmišljajo celo o odličju. V primerjavi s prejšnjimi leti tokrat veliko bolj upravičeno.

Ne spreglejte