Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 9. 2012,
22.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mina Markovič Maja Vidmar Domen Škofic

Sobota, 29. 9. 2012, 22.40

8 let

Plezalci uspešni v kvalifikacijah Atlante

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Štirje slovenski športni plezalci so uspešno začeli kvalifikacije tekme svetovnega pokala v težavnosti v Atlanti, saj so si prav vsi priborili napredovanje.

V sobotnem polfinalu bodo tako nastopili Mina Markovič, Maja Vidmar, Urban Primožič in Domen Škofic.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Markovičeva in druga Slovenka Vidmarjeva sta bili zelo prepričljivi, v obeh kvalifikacijskih smereh sta osvojili vrhova ter si še z dvema tekmovalkama, Francozinjama Helene Janicot in Charlotte Durif, delili prvo mesto kvalifikacij.

Tudi oba predstavnika v moški konkurenci sta za zdaj upravičila visoka pričakovanja selektorja slovenske članske ekipe Simona Margona. Osemnajstletni Radovljičan Škofic je v prvi kvalifikacijski smeri splezal vse do vrha, v drugi mu vrha niso priznali zaradi prekoračenega časa, na koncu pa se je v polfinale uvrstil z desetim dosežkom kvalifikacij. Njegov reprezentančni kolega 20-letni Škofjeločan Primožič je bil uspešnejši v drugi kvalifikacijski smeri, ko je osvojil vrh, v prvi kvalifikacijski smeri pa je padel tik pod vrhom in vpisal 13. dosežek kvalifikacij.

Tekmovanje poteka v enem izmed največjih plezalnih centrov na svetu. "Mina in Maja si trenutno delita prvo mesto s še dvema tekmovalkama. Tudi fanta sta odlično odplezala, Domen je bil na vrhu obeh smeri, vendar mu je v eni smeri zmanjkalo časa - šest minut - in so mu zato priznali predzadnji oprimek. Urban je na vrhu prve smeri napravil manjšo napako, vendar drugo smer prepričljivo odplezal in v kvalifikacijskih smereh še enkrat več nakazal, da je odlično pripravljen. Če jima v polfinalu uspe nastop, si lahko ob trenutni formi obetata visoke uvrstitve," je iz Atlante sporočil glavni trener Margon.

"Tekma v Atlanti je zelo v redu organizirana, smeri danes so bile nekoliko drugačne, bolj tehnične in nekoliko manj fizično zahtevne, vseeno pa je bilo potrebno zbrano in v redu odplezati. Sem zadovoljna, jutri pa naprej," je po uspešnih kvalifikacijah strnila vtise Markovičeva. Zadovoljna je bila tudi Vidmarjeva: "Z današnjim plezanjem sem zadovoljna. Dobro sem se počutila, plezala tako kot znam in ta občutek bom poskusila ohraniti za jutri in odplezati obe smeri do konca." Škofic je po kvalifikacijah dejal: "Sem močan, vendar pa nekoliko prepočasen." Primožič pa je sporočil: "Sem bil dokaj zadovoljen s plezanjem. Jutri še malo dodam in bo super."

V polfinale napreduje po 26 tekmovalcev v vsaki od kategorij. Polfinale se bo v soboto začel ob 17.00 po slovenskem času, neposredni prenos bo na spletni televiziji ifsc.tv.

Ne spreglejte