Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 8. 2012,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 30. 8. 2012, 13.34

8 let

Pintarjeva uspešno čez prvo oviro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska namiznoteniška igralka Mateja Pintar je uspešno opravila svoj uvodni nastop na paraolimpijskih igrah v Londonu.

V prvem krogu turnirja se je srečala s Francozinjo Marie Christine Fillou, ki je bila za bronasto iz OI v Pekingu vse prej kot lahek zalogaj, saj je Pintarjeva v nizih zaostajala že 0:2. Kasneje se je Mateja uspela zbrati in dobiti tri nize zapored in zasluženo slavila proti 51-letni Francozinji s 3:2 (4:11, 6:11, 13:11, 13:11, 11:7).

"Tudi mene je malo skrbelo po dveh nizih. Ampak večkrat potrebujem malo časa, da se navadim na mizo in žoge, v drugem sem naredila nekaj taktičnih napak. Morda je odločilo to, da sem navajena igrati takšne tekme, tudi v Pekingu sem v prvem krogu imela 'grozljivko', sicer bolj za gledalce kot zame. Sem pa vesela, da sem to izvlekla. To je ena mojih najmočnejših točk in če me že toliko časa ni bilo v namiznem tenisu, jo moram čim bolj izkoristiti," je pojasnila igralka, ki so jo letos dolgo mučile poškodbe. Dodala je, da ji je v užitek zmagovati na tako tesnih tekmah, ker bolj odloča glava kot pa samo pripravljenost.

"Na koncu se je dobro razpletlo. Ta zmaga je pokazatelj, da je Mateja močna in stabilna in potrebuje le še to, da začuti igro. Imela je malo treme, zato sva se zmenila, da čaka nasprotnico, naj ona dela napake. Pomembno je, da je led prebit," pa je prvo tekmo ocenil trener Kojadinovič.

V tej skupini igra še Turkinja Hatice Duman, s katero se bo Pintarjeva merila v petek popoldne. Iz vsake predtekmovalne skupine bo le zmagovalka napredovala v četrtfinale.

Danes zvečer bo na istem prizorišču v dvorani Excel nastopila še druga slovenska namiznoteniška igralka v Londonu Andreja Dolinar, ki jo čaka uvodni boj v kategoriji 4 proti Italijanki Valerii Zorzetto.

Ne spreglejte