Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
18.21

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley liga prvakov liga prvakov Luka Slabe Andrej Flajs Rasto Oderlap

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 18.21

3 leta, 10 mesecev

Piacenza še močnejša kot lani: že točka bi bila čudež

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarje ACH Volleyja že na uvodu nove sezone elitne lige prvakov čaka izjemno težek nasprotnik. V gosteh se bodo pomerili s prvim favoritom v skupini A, italijanskim podprvakom Piacenzo.

''Oranžnim zmajem'' generalka pred začetkom tekmovanje evropske odbojkarske elite ni uspela tako, kot so si želeli, v soboto so namreč z 2:3 morali priznati premoč Posojilnici Dob, a tudi favoriziranim Italijanom se začetek serie A ni posrečil. V prvem krogu italijanskega prvenstva jih je s 3:1 odpihnil še Altotevere Cittr di Castello. Z 31 točkami je barko Piacenze potopil Belgijec Gert van Walle, pri aktualnih prvakih pokala CEV pa 14 točk dosegel 40-letni Samuele Papi. Omenjen poraz ne pomeni prav nič, v sredo bo favorit samo eden, zato bi bilo vse razen gladke zmage Italijanov gromozansko presenečenje.

Brez servisa in sprejema bo hitro konec

Čeprav se je takoj po koncu lanske sezone govorilo o razprodaji italijanske ekipe, se to ni zgodilo. Od nosilcev je odšel samo Američan Maxwell Holt, pred sezono pa sta v ekipo prišla izjemni Nemec Denis Kaliberda in francoski bloker Kevin Le Roux. ''Italijanska ekipa je zelo izkušena. Sestavljajo jo trije talismani Samuele Papi, Alessandro Fei in Hristo Zlatanov. To so tiste izkušnje, ki jih ekipa potrebuje za uspešno rezultatsko sezono. Imajo tudi izredna blokerja Luco Tentacija in Kubanca Simona. Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje imeli opravka s takšnim atletom. Ne samo za naše, za večino blokerjev je Kubanec v napadu skoraj nedosegljiv, zato je vprašanje, ali se bomo z njim sploh ukvarjali. Tukaj sta še nemški reprezentant Kaliberda in mladi italijanski biser Luca Vettori, kot jagoda na vrhu torte pa je argentinski reprezentant Luciano De Cecco, eden od najboljših in najbolj raznovrstnih podajalcev na svetu,'' trener Luka Slabe, ki je še razkril del taktike, ki se je bodo posluževali v Italiji: ''Za nas štejeta le odličen servis in še boljši sprejem. Agresivnost na začetnem udarcu smo pokazali že v soboto proti Dobu, dosegli smo 14 asov, precej podoben učinek pričakujem od fantov tudi v Piacenzi. Če nam bo to uspelo in bomo s tem oddaljili od mreže njihove napadalce, bomo lahko igrali, v nasprotnem primeru bodo imeli Italijani lahko nalogo.''

Čim dražje prodati svojo kožo

''Po sobotnem porazu je vzdušje pred prvo tekmo v ligi prvakov zagotovo malce slabše, a iz tega poraza ne bomo delali drame, saj je bil to le eden izmed mnogo derbijev. Sezona je še dolga. Lahko rečem, da treniramo dobro. Kar zadeva poškodbe: nekaj jih je, a nič resnega, zato bomo v torek vsi odpotovali v Italijo. Naredili bomo vse, da čim dražje prodamo svojo kožo,'' je povedal Andrej Flajs.

''Ne bi govoril o pričakovanjih in željah v ekipi, saj so ti že znani. Kljub vsem težavam, ki spremljajo klub, so pričakovanja in cilji zelo visoki. Zavedamo se svojih slabosti in upam, da jih v Piacenzi čim bolj skrijemo,'' pa je dodal Matija Pleško, ki meni, da bo Piacenza ena od glavnih favoritinj za osvojitev Scudetta.

Ne spreglejte