Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
7.57

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

golf Pia Babnik Pia Babnik

Petek, 31. 5. 2024, 7.57

2 tedna, 6 dni

Golf

Pia Babnik odlično začela drugi major sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Pia Babnik | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Slovenska golfistka Pia Babnik po prvem dnevu drugega majorja sezone na odprtem prvenstvu ZDA zaseda visoko peto mesto. Dvajsetletna Ljubljančanka je v Lancastru v zvezni državi Pensilvaniji zmogla 70 udarcev za par igrišča. Za vodilno Japonko Juko Saso zaostaja za dva udarca.

Prvi dan drugega majorja sezone z nagradnim skladom 11,1 milijona evrov, prvega je pred dobrim mesecem dni na prvenstvu Chevron dobila Američanka Nelly Korda, ni bilo izstopajočih dosežkov na zelenici Lancaster Country Cluba.

Le 14 igralk je zmoglo par igrišča oziroma bolje. Na vrhu je nekdanja zmagovalka OP ZDA (2021) Saso z 68 udarci, sledijo pa ji Francozinja Adela Cernousek, Tajka Wichanee Meechai in Američanka Andrea Lee z enim udarcem pod parom. Babnik je trenutno v skupini desetih igralk s 70 udarci.

Izjemno slab dan je za prvo igralko sveta Korda, ki je z desetimi udarci nad parom šele na 137. mestu. Malce bolje kaže lanski zmagovalki, Američanki Allisen Corpuz, ki je na 70. mestu s +5. Za zdaj je projeciran rez tekmovanja pri +4. Katere igralke se bodo uvrstile v drugi del štiridnevnega tekmovanja, bo znano v noči z danes na soboto.

Za Babnik je turnir pomemben tudi v luči lova na vozovnico za olimpijske igre. Na njih je z vsega 17 leti nastopila pred tremi leti v Tokiu, za igranje v Parizu pa bi na OP ZDA potrebovala vsaj uvrstitev med najboljših 15.

Slovenijo bo na prihajajočih OI po dobrih nastopih v zadnjem obdobju zastopala Ana Belac, medtem ko se za drugo mesto, v kolikor bosta dovolj visoko uvrščeni, borita Babnik in Katja Pogačar. Slednjo ta konec tedna čaka turnir evropske serije v Helsingborgu na Švedskem. Na jakostni lestvici je Belac 276., Babnik 512., Pogačar pa 562.

OP ZDA je sicer eden najstarejših golfskih turnirjev za ženske, nepretrgoma poteka leta 1946.

Preberite še:

Ana Belac
Sportal Ana Belac potrdila mesto na OI v Parizu
Ne spreglejte