SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Petkovšek in Bertoncelj na tekmi zvezd v Moskvi

4

termometer

Konec tedna bo Moskva gostila zadnjo tekmo gimnastičnega svetovnega pokala kategorije A v sezoni. Po prvenstvu stare celine bo to za Mitjo Petkovška in Saša Bertonclja sploh prva preizkušnja.

Še po daljšem premoru pa se bodo predstavile tudi telovadke Ivana Kamnikar, Tjaša Kysselef, Fiona Novak in Teja Belak. Za oba telovadca bo nastop v Moskvi - na drugi od dveh tekem A-pokala v tej sezoni - prvi po enomesečnem tekmovalnem premoru vse od prvenstva stare celine aprila v Berlinu.

"Takoj po evropskem prvenstvu sem si najprej vzel teden dni premora, nato pa sem spet začel telovaditi. Počutil sem se super. Po minulih praznikih pa me je zagrabila strašna utrujenost, ki še kar ne popušča. Tako da bo zame v Moskvi kar velika težava izvesti že lažjo vajo (izhodiščna ocena 16,2 točke)," je uvodoma o svojem počutju in pripravljenosti na bradlji povedal 34-letni Petkovšek.

"Po mojem niti ne bo prave potrebe, da bi se trudil s težjo vajo, saj mi je Sašo, ki je malo raziskoval po spletu, povedal, da v Rusijo ne bo kitajskih telovadcev. Tako mislim, da sem tudi z lažjo vajo povsem konkurenčen vsem tekmecem na čelu s Francozom Yannom Cucheratom in Grkom Vasileiosom Colakidisem," je pred odhodom na tekmo menil telovadec Narodnega doma, ki bi se s težjo različico predstavil morda le v finalu najboljše četverice: "Če bi se že prebil v finale in bi si s tem že zagotovil skupno vsaj tretje mesto na lestvici svetovnega pokala 2011, je možno, da bi se mi kaj 'strgalo' in bi hotel delati težjo vajo. Ampak skoraj 100-odstotno sem prepričan, da bom obakrat izvajal lažjo."

Več težav kot izkušenejši reprezentančni kolega ima Sašo Bertoncelj, ki še zdaj ni saniral poškodbe zapestja, s katero se ubada že dlje časa:

"Prava muka mi je bila trenirati, saj z zapestjem ni nič boljše, poleg tega pa mi zdravniki več kot mesec dni in pol niso znali postaviti diagnoze. Zdaj so ugotovili, da imam težave s hrustancem v zapestju, ki se mi premika in pri določenih elementih pritiska na vezi ter povzroča velike bolečine. Po zdravniških napovedih gre za zapleteno poškodbo, ki bi potrebovala več mesecev, da se pozdravi. Tega časa pa nimam, zato kar delam, čeprav boli."

V Rusijo je odpotovala tudi štiričlanska ženska zasedba, vse telovadke z izjemo Belakove na preskoku pa so si nastope priborile s posebnim povabilom - Kysselefova na preskoku, Kamnikarjeva na dvovišinski bradlji, Novakova pa na bradlji, gredi in parterju. Na tekmi zvezd bo nastopilo 87 telovadcev in telovadk iz 35 držav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin