Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
11. 9. 2013,
8.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer svetovno prvenstvo

Sreda, 11. 9. 2013, 8.54

8 let

Peter Kauzer: Takrat sem bil mlad in neumen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na svetovnem prvenstvu v Pragi bo svojo priložnost iskal tudi najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer, ki je svojo pravo formo našel v drugem delu sezone.

Peter Kauzer je že nastopil na svetovnem prvenstvu v Pragi leta 2006. Takrat si je Hrastničan priveslal 8. mesto. Sedem let pozneje ima višje cilje, kar je normalno za aktualnega svetovnega prvaka.

"Da, pričakujem nekoliko boljši rezultat kot leta 2006. Še posebej zato, ker sem se v drugem delu sezone pobral, postal sem spet stari jaz. Zmaga v Tacnu in drugo mesto v Bratislavi sta me še bolj motivirala za svetovno prvenstvo. Tisto 8. mesto iz leta 2006, to je bilo pred sedmimi leti. Takrat sem bil še mlad in neumen (smeh). Tudi veliko več tekem imam za sabo in z izkušnjami, ki jih imam, upam, da bom sezono končal z lepo uvrstitvijo," je najprej povedal dvakratni svetovni prvak iz Seu d'Urgella leta 2009 in iz Bratislave leta 2011.

Na koncu je za vse enako

Progo, ki je le streljaj od središča mesta, so organizatorji nekoliko spremenili, vendar Kauzer v tem ne vidi nič slabega. "Mnenja sem, da če proge na naštudiraš v enem tednu, je ne boš nikoli. Če si vrhunski tekmovalec, se lahko hitro prilagodiš na različne proge. Letos sem na progi opravil pet dni treninga in menim, da sem jo spoznal do te mere, da lahko dosežem vrhunski rezultat. Progo so malenkost spremenili, a mi je zdaj še bolj všeč. Vodo moraš še bolj izkoriščati, kar meni ustreza. Poleg tega so imeli češki tekmovalci pred tem progo naštudirano do konca, to razmerje se je zdaj verjetno za malenkost spremenilo, ampak ne glede na to, na koncu je za vse enako. Jaz sem se dobro pripravil in grem tja po čim boljše vožnje," je povedal Kauzer, ki je letošnji svetovni pokal končal na 4. mestu.

Želi si izboljšati 4. mesto iz leta 2006

Ekipa slovenskih kajakašev je relativno mlada, saj sta poleg Kauzerja v ekipi še Martin Albreht in Simon Brus. Vsi trije so pokazali, da so lahko zelo hitri. "Mislim, da lahko, če nam uspe vožnja, kot smo jo sposobni, in če se bomo dobro ujeli in odpeljali brez napak, tudi zmagamo. Za ekipne vožnje že vseskozi pravim, da so tombola … V tej postavi smo do zdaj peljali le enkrat. Na svetovnem pokalu v Bratislavi, kjer smo po času zaostali le za Francozi, vendar smo storili nekaj dotikov. V Pragi bo treba odpeljati brez napak in upam, da bomo popravili 4. mesto iz leta 2006. Vsekakor se je treba najprej pripraviti na posamične vožnje," je sklenil Kauzer, ki je pred dnevi praznoval 30 let. Le kaj si j zaželel, ko je upihnil 30 sveč?

Ne spreglejte