Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
12. 9. 2013,
14.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Kauzer

Četrtek, 12. 9. 2013, 14.18

7 let, 12 mesecev

Peter Kauzer: Rezultat se bo delal v petek in soboto

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v Pragi so se končale kvalifikacijske vožnje za kajakaše. Vsem trem slovenskim predstavnikom se je uspelo uvrstiti v petkov polfinale.

Od naših ja najbolje s kvalifikacijami opravil aktualni svetovni prvak Peter Kauzer, ki je že s prvo kvalifikacijsko vožnjo zasedel 11. mesto in tako izpolnil svoj prvi cilj na prvenstvu. "Prvo vožnjo sem peljal kontrolirano, saj nisem hotel narediti nobene večje napake, saj je pomembno, da se uvrstiš naprej. Pomembna bosta petek, ko bo polfinale, in soboto, ko bo finale. Takrat se bo delal rezultat," je uvodoma povedal Peter Kauzer, ki je še danes prejemal čestitke za svoj 30. rojstni dan, ki ga je praznoval pred dnevi.

Češki kajakaši, predvsem Vavrinec Hradilek, so dokazali, da imajo domačo progo v mezincu, a Hrastničan se s tem ne ubada preveč. "V soboto bo popolnoma druga tekma, nova proga bo in kaj hitro se lahko kaj zalomi. Nobenemu ne želim, da naredi napako … Naj se "pokoljemo" dol po progi in kdo bo boljši. Se pa napake dogajajo in upam, da jih jaz ne bom delal. Gremo na vse ali nič," je takoj po kvalifikacijski vožnji povedal Kauzer, ki ga je v cilju pričakala tudi hčerka, ki je njegova največja navijačica.

Simon Brus: Prvi tek sem šel dol kot po jajcih

V polfinale se je uvrstil tudi Simon Brus, ki je dobro odpeljal drugo kvalifikacijsko vožnjo in na koncu pristal na 14. mestu. "Zelo sem zadovoljen. Prvi tek sem šel dol kot po jajcih, kot mi rečemo. Toliko, da sem se prepričal, da sem lahko blizu najboljših. Drugi tek je bil bolj sproščen. Sicer je šlo vse skupaj bolj 'na glavo' po progi, ampak mislim, da sem dosegel kar dober čas. Če bom približno tako veslal še v polfinalu, mislim, da se lahko nadejam tudi finala," je povedal po kvalifikacijah varovanec Aleša Kudra, ki že ima izkušnje s članskega svetovnega prvenstva.

Tretji slovenski predstavnik v polfinalu bo Martin Albreht, ki z današnjimi vožnjami ni bil najbolj zadovoljen, a se mu je kljub vsemu uspelo uvrstiti v petkov polfinale. Martin si je na koncu priveslal 35. mesto in za prvim zaostal nekaj več kot šest sekund. "Ne, vsekakor nisem zadovoljen z današnjima vožnjama. Tudi uvrstitev okoli 30. mesta ni tisto, kar si želim. Želel sem si priti čim višje, da bi imel jutri štart čim pozneje, vendar se žal ni obneslo. Vožnji mi nista uspeli, ampak jutri bo bolje," je povedal Albreht, za katerega je to prvo svetovno prvenstvo med člani. Zdaj je led prebit, tako da bi jutri lahko štartal bolj sproščeno. Jutri bosta morala s trenerjem Terdičem ubrati nekoliko drugačno taktiko.

S progo je najbolje opravil Čeh Vavrinec Hradilek, drugi z olimpijskih iger v Londonu, drugi je bil Nemec Fabien Dorfler, tretji pa Američan Michal Smolen. Olimpijski prvak Daniele Molmenti se je uvrstil šele na 25. mesto.

V popoldanskih urah se bodo začele kvalifikacije še za kanuiste, kjer bodo prav tako nastopili trije slovenski kanuisti: Anže Berčič, Benjamin Savšek in Luka Božič.

Ne spreglejte