SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paraski sezona se začenja v Avstriji, obiskala bo tudi Bohinj

3

termometer

 | Foto:
Paraski je kombinacija veleslaloma in skokov na cilj. Sezona svetovnega pokala se že po tradiciji začenja januarja. Za točke bodo štela štiri tekmovanja v Avstriji, Sloveniji, Nemčiji in na Češkem.

Uvodni kriterij tudi tokrat pripada avstrijskemu St. Johannu, kjer se je za tekmovanje prijavilo 15 ekip oziroma 60 tekmovalcev. Med udeleženci bo tudi slovenska ekipa Elan v postavi Matjaž Pristavec, Uroš Ule, Borut Erjavec in Matej Bečan, ki se na uvodno preizkušnjo odpravljajo z mešanimi občutki, a bodo zavoljo bogatih izkušenj konkurenčni za visoka mesta.

"Pred uvodnim tekmovanjem je napoved vedno nehvaležna. Naše želje so venomer povezane z visokimi uvrstitvami, ker pa treningi niso bili ravno optimalni, bo treba za vrhunski dosežek, ki sicer ni naš primaren cilj, dobro opraviti delo v obeh disciplinah. Na to vpliva veliko dejavnikov. Na tekmi bomo imeli tudi vpogled v formo tekmecev. Naša poglavitna cilja v tej sezoni sta domača tekma in svetovno prvenstvo," pred odhodom v Avstrijo pravi Pristavec.

Slovenci branijo ekipno tretje mesto, ki so ga osvojili leta 2014. Zmagali so Avstrijci, tretji med posamezniki je bil Bečan. Najboljši je bil Avstrijec Anton Gruber.

Poleg tekmovanja v Avstriji čakata padalce še tekmovanji svetovnega pokala na Češkem in v Sloveniji (od 6. do 8. 2. v Bohinju), vrhunec sezone pa bo svetovno prvenstvo v Nemčiji od 17. do 22. februarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin