Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2009,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 5. 6. 2009, 8.16

8 let

OZS gredo izostanki v nos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dober teden po uvrstitvi v tretji krog kvalifikacij za SP se bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca znova zbrala v Mariboru. V ponedeljek bodo odbojkarji začeli priprave na sredozemske igre.

Treningi v Mariboru ter treningi in tekme v Makedoniji ne bodo namenjeni le čim boljši pripravi na sredozemske igre, pač pa tudi na tretji krog kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu in na vrhunec letošnje sezone, septembrsko evropsko prvenstvo v Turčiji. V izbrani vrsti tokrat zagotovo ne bo libera Sebastijana Škorca, ki se je že pred časom dogovoril z vodstvom reprezentance. Prav tako od tistih, ki so bili z ekipo v drugem krogu kvalifikacij na Portugalskem, zdaj v moštvu – po obojestranskem dogovoru med igralcem in vodstvom reprezentance – zaradi slabše forme in iz zasebnih razlogov ne bo Alana Komela.

Selektor Gregor Hribar je na priprave zato poklical še nekaj mlajših: libera Miho Plota in Jureta Ivarnika, sprejemalca Vida Jakopina in Jana Planinca, blokerja Matevža Kamnika in korektorja Aljošo Bogožalca. "Na sredozemske igre bo odpotovalo 12 igralcev, naša reprezentanca bo tam zagotovo ena mlajših, čim bolje pa se bomo na to tekmovanje poskušali pripraviti tudi na prijateljskih tekmah v Makedoniji, kamor bomo odpotovali sredi naslednjega tedna. Tam se bomo merili z izbranimi vrstami Makedonije, Črne gore in Tunizije," pravi selektor slovenske reprezentance in dodaja: "Tekme v Makedoniji bodo tudi zadnje pred sredozemskimi igrami, zato se bomo na njih poskušali čim bolje uigrati. Veseli me, da naj bi bila tako Jakopin kot Kamnik, ki sta imela težave s koleni, zdaj zdrava in bosta lahko sodelovala v reprezentanci." V izbrani vrsti bo najverjetneje prišlo še do nekaterih sprememb, saj bosta junijski del reprezentančnih akcij morda izpustila tudi Mitja Gasparini in Davor Čebron.

OZS: "Od dosežkov odvisni finančni prilivi"

Člani strokovnega sveta in vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije, prav tako tudi selektor Gregor Hribar niso najbolj navdušeni nad izostanki iz reprezentančnih akcij, zato se trudijo, da bi se Gasparini in Čebron v ponedeljek udeležila reprezentančnih priprav.

"Ne moremo si privoščiti, da na takih tekmovanjih, kot so sredozemske igre, ne bi nastopili v skorajda popolni postavi. Zavedati se je namreč potrebno, da so od dosežkov izbrane vrste odvisni tudi finančni prilivi in situacija v nobenem športu zdaj ni rožnata. Ne gre pa zgolj za finančne prilive, omeniti je potrebno tudi to, da se je težko dogovoriti z dobrimi reprezentancami za tekme za trening, če naša izbrana vrsta ni popolna in če ne prikaže najboljših iger," je na vse skupaj nekoliko širše pogledal predsednik strokovnega sveta Marko Zadražnik. Vodstvo zveze se bo zato še enkrat pogovorilo z omenjenima igralcema. Gasparini je sicer že pred meseci v neformalnem pogovoru omenil selektorju Hribarju in njegovemu pomočniku Radovanu Gačiću, da bi želel iz zasebnih razlogov izpustiti reprezentančne akcije, ki bodo potekale v drugi polovici junija, prav tako bi jih želel izpustiti Čebron, vendar on ne le iz zasebnih razlogov. "Znova so se mi pojavile težave s poškodbo, noga mi oteka in res ne bi želel tvegati še hujših težav. Druga polovica letošnjega leta bo zelo naporna, zato bi rad pozdravil poškodbo, saj bom le tako lahko pomagal reprezentanci na pomembnih tekmovanjih, če me bo selektor uvrstil v izbrano vrsto. Prav tako pa se potem obeta dolga in naporna klubska sezona," je vzroke, zaradi katerih bi rad izpustil ta del priprav navedel Čebron.

Hribar je pripravljen tudi zapreti vrata

Selektor Hribar, ki bi bil v primeru njune odsotnosti prisiljen, da v tem obdobju preizkusi kakovost nekaterih mlajših odbojkarjev, o vsem tem odločno pravi: "Nikogar ne bomo silili, naj igra v reprezentanci, saj je to osebna odločitev vsakega posameznika. Po drugi strani pa se mora prav vsak zavedati, da njegova odsotnost v določeni reprezentančni akciji lahko pomeni, da ga tudi v naslednjih akcijah ne bo zraven."

Ne spreglejte