Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2011,
18.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boštjan Maček

Sreda, 30. 11. 2011, 18.04

8 let

Oražem Vršičeva desetič, Maček drugič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Strelska zveza Slovenije je za najboljša strelca v letu 2011 razglasila Renato Oražem Vršič in Boštjana Mačka, najboljše društvo pa je SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

V mladinski konkurenci sta najboljša strelca Živa Dvoršak in Mitja Černi, v pionirski pa Jagoda Tkalec in Jakob Petelinek. Debevec, 29-kratni najboljši slovenski strelec, in Maček sta zaznamovala leto 2011, oba pa sta "eksplodirala" na najbolj pomembnem tekmovanju - avgustovskem evropskem prvenstvu z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico v Beogradu. Debevec je na beograjskem strelišču Kovilovo z malokalibrsko puško leže osvojil odličje najbolj žlahtnega, Maček pa v trapu bronastega leska.

Prekmurski strelec je navkljub slabši uvrstitvi na letošnjem evropskem prvenstvu osvojil laskavi naslov najboljšega strelca, odločilno prednost pa si je "pristreljal" na račun štirih državnih rekordov, ki jih je postavil v tem letu. Najboljši slovenski strelec vseh časov in nosilec dveh olimpijskih kolajn je v tem letu izboljšal en državni rekord, oba pa sta si v Beogradu zagotovila nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu.

Debevec bo po Los Angelesu leta 1984, Seulu leta 1988, Barceloni leta 1992, Atlanti leta 1996, Sydneyju leta 2000, Atenah leta 2004 in Pekingu leta 2008 osmič nastopil na olimpijskih igrah, Maček, sicer sredozemski prvak iz Pescare leta 2009, pa prvič.

Na današnji prireditvi v restavraciji Pan v Kidričevem so zlato plaketo za športne dosežke prejeli Rajmond Debevec, Boštjan Maček, Renata Oražem Vršič in Robert Markoja, za organizacijsko delo pa Karl Vidmar, Jože Arh, Avgust Seidl, Rafael Lah, SD Impol Slovenska Bistrica in podjetje Mlinopek.

Za organizacijsko delo je srebrno plaketo prejel Matjaž Pikl, bronasto plaketo za športne dosežke pa Rožle Repič, Živa Dvoršak, Majda Raušl, Mojca Kolman, Petra Vernik, Peter Tkalec, Matic Brunšek ter SD Juršinci, SD Železniki, SD Kisovec in SD Dušan Poženel.

Ne spreglejte