Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2013,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Calcit Volleyball

Nedelja, 10. 3. 2013, 19.41

8 let

Oleg Gorbačov veliko bolj zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v srednjeevropski ligi zasedle tretje mesto. V malem finalu zaključnega turnirja v Mariboru so s 3:0 (23, 17, 24) premagale Slavio iz Bratislave.

Slovenske pokalne zmagovalke so se po sobotnem porazu v polfinalu zaključnega turnirja ženske srednjeevropske lige, ko so jih prvič v letošnji sezoni premagale mariborske odbojkarice, v tekmi za končno tretje mesto pomerile s Slavijo iz Bratislave. Tudi tokrat je trener Kamničank Oleg Gorbačov tekmo začel v svoji najmočnejši zasedbi in bil z igro svojih varovank veliko bolj zadovoljen, kot večer prej, ko so izgubile z Novo KBM Branikom. Predvsem so odbojkarice Calcita popravile sprejem, ki je bil na zadovoljivi, 63-odstotni uspešnosti, pa tudi igra v napadu z 41-odstotno uspešnostjo je bila na kolikor toliko spodobni ravni. Kamničanke so naredile tudi veliko manj lastnih napak in le v bloku so zaostajale za Slovakinjami.

Čeprav so kamniške odbojkarice slavile zmago brez izgubljenega niza, so se morale zanjo krepko potruditi. Izenačeno tekmo je napovedal že uvodni niz, v katerem so povedle s 5:2, nato pa je Nina Herelova po osvojeni točki Antonije Golitkove dosegla dva asa zapored in na kamniški klopi so se že ustrašili, da se bo ponovila včerajšnja zgodba, ko so Mariborčanke tekmo končale s kar 22 asi. A to je bil le trenutek slabosti v kamniški vrsti, kajti do konca tekme so odbojkarice Slavije dosegle le še tri ase - Kamničanke skupaj sedem - in na prvi tehnični odmor so s točko prednosti odšle slovenske odbojkarice, ki so ob drugem tehničnem odmoru nasprotnicam ušle že za sedem točk. Toda z delnim izidom 5:0 so po daljšem času spet vodile Slovakinje, ki so vodile še z 22:20.

Gorbačov se je odločil za dvojno menjavo, saj je v igro poslal Elmino Handanović in Tiso Ljubetić, ki sta zamenjali Petro Kramolc in Majo Guštin in prav ta dvojna menjava se je kamniški ekipi obrestovala. Najprej je kamniški ekipi servis priborila Ana Starčević, nato pa je Handanovićeva z dvema zaporednima točkama svojo ekipo popeljala v novo vodstvo. Gorbačov je v igro vrnil Kramolčevo in Guštinovo in slednja je z blokom izkoristila prvo zaključno žogo za vodstvo za 1:0 v nizih.

Drugi niz so Kamničanke dobile z lahkoto, vendar pa v tretjem nizu niso bile več tako prepričljive, kot so bile v drugem. Slovaške odbojkarice so ob prvem tehničnem odmoru vodile z dvema točkama prednosti, vendar so po treh zaporednih točkah Guštinove prvič v tretjem nizu povedle Kamničanke (12:10), ki so po še eni točki izkušene nekdanje slovenske reprezentantke povedle tudi že z 19:15. Toda tudi to odbojkaricam Calcita še ni zagotavljalo mirne končnice. Še več, prvo zaključno žogo so si v tretjem nizu priigrale slovaške odbojkarice, toda servis Golitkove je končal v mreži. Handanovićeva, ki je na začetku tretjega niza spet zamenjala Kramolčevo, je bila nato uspešna v napadu, zadnjo točko na tekmi pa je k zmagi Kamničank z neuspešnim napadom "prispevala" kar Nikola Pištelakova.

Ne spreglejte