SiolNET. Sportal Drugi športi
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odločiti se je moral v nekaj urah

0,05

termometer

Darko Jorgić, Peter Hribar
Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Zadnji slovenski namiznoteniški igralec, ki je pred pandemijo novega koronavirusa še igral na mednarodnem turnirju, je bil Peter Hribar. Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici do 21 let, trenutno je na 20. mestu, se na nadaljevanje sezone pripravlja v Šmarjeških Toplicah, tudi v prihodnji sezoni pa bo igral za drugo ekipo Saarbrückna.

Lanski evropski prvak v dvojicah, z Darkom Jorgičem sta slavila na evropskem prvenstvu v Gondomarju, je načrtoval, da bi se po mednarodnem prvenstvu Poljske vrnil v Nemčijo, vendar je v le nekaj urah moral spremeniti svojo odločitev.

"Ker je prišlo do odpovedi tako turnirja kot nemške lige, sem se odločil, da se čim prej vrnem domov. Mislim, da je bila to najboljša odločitev, saj sem se na ta način rešil številnih nevšečnosti, ki bi lahko nastale, če bi iz Poljske odšel v Saarbrücken," se danes dogodkov izpred nekaj manj kot dveh mesecev spominja Peter Hribar, ki bo tako na nadaljevanje sezone počakal v domačem okolju.

"V Nemčiji so ligo odpovedali, kar za nas pomeni, da smo obstali v ligi, žal pa ne bomo imeli možnosti, da bi se borili za najvišja mesta. S svojimi igrami v ligi sem zelo zadovoljen, še posebej v drugem delu sezone, kjer sem od zadnjih šestih posameznih tekem imel pet zmag. V klubu sem zadovoljen in bom zagotovo ostal vsaj še eno leto," pravi nekdanji član Krke, ki bo že tretjo sezono igral v tujini.

Darko Jorgić, Peter Hribar Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Bilo ga je strah neuspeha

"Ko sem odšel v Nemčijo, me je bilo strah, predvsem neuspeha. Vendar je bila to zavestna odločitev in od prvega dne, ko sem prišel, sem vedel, da je bila tudi edina pravilna. Če želim slediti Darku Jorgiču, Deniju Kožulu in Bojanu Tokiču, je to edini način. Mislim, da sem v tem času tudi zelo napredoval. Najbolj sem vesel, da se mi je v kategoriji do 21 let uspelo prebiti med 20 najboljših na svetu," pravi Hribar.

"Bilo je nekaj turnirjev, kjer bi lahko dobil tudi kakšen dvoboj več, toda po vsakem porazu vidiš, kje je še prostor za napredek. Veliko rezerv imam pri 'forehandu', kjer ne razčlenim roke, kar mi zavira hitrost in kakovost udarca," svojo največjo pomanjkljivost vidi mladi dvajsetletni reprezentant, ki je bil zraven ob novem velikem uspehu slovenske moške reprezentance.

Trenutno predvsem skrbi za telesno pripravljenost. V veliko pomoč mu je tudi oče Marjan, sicer predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije, ki je bil tudi sam pred leti odličen igralec.

"Dejstvo je, da nam je ta virus prinesel veliko zapletov, še zlasti z omejitvijo druženja, na srečo pa sem lahko občasno igral z očetom, tako da nisem popolnoma izgubil stika z žogico. Upam, da bom, ko se bo sezona lahko nadaljevala, nanjo dobro pripravljen," je še dejal mladi slovenski reprezentant.

namizni tenis, splošna Sportal Predčasno sklenjeni sezoni v ligi prvakov in evropskem pokalu Namizni tenis Sportal ITTF odpovedala vsa tekmovanja do konca julija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin