Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 2. 2015,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka liga prvakov liga prvakov Alen Pajenk Perugia Zenit Kazan Nikola Grbić

Ponedeljek, 9. 2. 2015, 21.40

8 let

Odlični Pajenk premalo za razpoloženo Perugio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na prvih tekmah TOP 12 odbojkarske lige prvakov razen tekme v Ankari ni bilo večjih presenečenj. Favoriti so bolj ali manj opravili svoj posel.

Že na uvodu izločilnih bojev smo bili priča pravemu odbojkarskemu spektaklu. V ponovitvi lanskega finala je turški Halkbank s 3:1 premagal Belgorod, branilce naslova. Rusi so pred povratno tekmo pred domačimi gledalci v izgubljenem položaju, a se ne bodo predali vnaprej. "Izgubili smo, a dali smo vse od sebe. Naredili smo preveč napak, Turki pa so to izkoristili. Na povratni tekmi nas čaka težka, a še zdaleč ne nemogoča naloga," po porazu v Ankari razmišlja vodja ruske ekipe, Andrej Gubin.

Zanimiv obračun smo pričakovali na tekmi med italijanskim in poljskim prvakom, a od tega ni bilo nič. "Macerata", ki se je skozi šivankino uho prebila v izločilne boje, ni imela niti najmanjših možnosti proti Belchatowu, kar zagotovo pomeni, da je potnik med TOP 6 v tem paru že znan. Veliko bolj napeto je bilo na tekmi med Friedrichshafnom in Asseco Resovio, ki so jo šele po petih nizih dobili Poljaki, v rednem delu odlična romunska Constanta pa ni imela prav nobenih možnosti proti ruski Lokomotivi.

Med moštvi v izločilnih bojih najdemo tudi Jastrzebski, klub slovenskega blokerja Alena Pajenka, ki je še vedno v igri, da ponovi lansko tretje mesto. A začel je slabo. Pre domačimi gledalci so morali priznati premoč italijanski Perugii. Pri zmagovalcih je z 27 točkami blestel Nemec Christian Fromm, pri domačinih je bil najboljši Michal Lasko (22), Pajenk jih je dodal 14.

Lažji trening je v Italiji opravil tudi odbojkarski Real Madrid, Zenit Kazan, ki je gladko s 3:0 brez prevelikega naprezanja odpihnil italijansko Piacenzo.

Ne spreglejte