Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
15. 10. 2012,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jernej Potočnik

Ponedeljek, 15. 10. 2012, 10.08

8 let

Odlična Komel in Djordjevič premalo za zmago

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za slovenskimi legionarji je še en uspešen konec tedna. Točkovno se je v najbolj odrezal Alan Komel, ki je bil s 26 točkami najboljši igralec pri Lamii. Odličen začetek sezone za Marino Cvetanovič.

Za odbojkarji v italijanski seriji A je tretji krog. Prvi poraz v sezoni je doživel Tine Urnaut, ki je z Vibo Valentio klonil pri favoriziranem Cuneu. Ravenčan je dosegel 12 točk, pri sprejemu pa se ni ravno izkazal. Do nove zmage je prišla tudi Macerata, a Alen Pajenk znova ni dobil priložnosti.

V nedeljo je svojo tretjo tekmo v Italiji odigral tudi Klemen Čebulj. Njegov San Guistino je na domačem terenu, žal, moral s 2:3 priznati premoč Latini. Slovenski reprezentant je dosegel 14 točk in bil spet eden boljših pri svojem moštvu.

V Belgiji sta bila ta vikend aktivna le Dragan Radovič in Žiga Zupanc. Prvi je z Menenom premagal Guibertin, in pri zmagi dosegel 6 točk. Enak točkovni izkupiček je uspel Zupancu, njegov Herk-de-Stad pa je zabeležil še četrti zaporedni poraz v sezoni.

Odličen blokerski dan za ''Avstrijce''

Člani moštva avstrijskega kluba Posojilnice Dob so se v 4. krogu lige MEVZA znova veselili zmage. Trojka, ki sliši na ime Rok Satler, Andrej Grut in Mihael Kosl je pri zmagi nad Chemesom, skupaj zabeležila kar 12 uspešnih blokov. Preostali Slovenec pri Dobu Nejc Pušnik je igral bolj malo in se ni uspel vpisati na listo igralcev s točkami.

Djordjevič in Komel blestela, a oba izgubila 2:3

V drugem krogu turškega prvenstva se je izkazal Alen Djordjevič, ki je še lani igral v Belgiji. Slovenski sprejemalec je bil z 22 točkami prvi igralec pri Gencliku, kljub temu pa je bila ekipa Yenisehir s 3:2 premočna. Genclik po dveh krogih ostaja brez zmage.

Drugi zaporedni poraz je v grškem prvenstvu doživel tudi Alan Komel, ki mu je uspel izvrsten oseben izkupiček. Komel je pri porazu z 2:3 proti PAOK-u dosegel kar 26 točk. Drugi slovenski predstavnik v Grčiji Jernej Potočnik je z Olympiakosom prišel do druge zmage. Potočnik je pri zmagi nad njegovimi lanskimi delodajalci dosegel 2 točki.

Začelo se je tudi v Italiji

Ta konec tedna so z italijansko serio A začele tudi ženske. Slovenci imamo v tej sezoni najmočnejše italijanske lige dve predstavnici. Marina Cvetanovič je pri porazu z 2:3 proti favorizirani Villi Cortese dosegla 17 točk in bila prvo ime svoje moštva, Monika Potokar, ki brani barve moštva Chieri Torino pa ni bila v kadru za obračun proti Bergamu. Njeno moštvo je zmagalo s 3:2.

V Franciji je Anja Zdovc pri porazu proti ekipi Mulhouse dosegla 6 točk. Njen Beziers pa je s prvega mesta zdaj padel na peto.

Ne spreglejte