Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
26. 5. 2013,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Moldavija kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Nedelja, 26. 5. 2013, 18.50

8 let

Odbojkarji najboljše prihranili za konec

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tri tekme in tri zmage so izkupiček slovenske odbojkarske reprezentance v 1. krogu kvalifikacij za SP. Z devetimi točkami so gladko osvojili prvo mesto v skupini in se neposredno uvrstili v 3. krog.

Tretjo in tudi zadnjo tekmo turnirja v Stožicah je slovenski selektor začel v močni postavi. V prvi "šestrki" so bili Gregor Ropret na mestu podajalca, sprejemalca sta ostala Tine Urnaut in Klemen Čebulj, na korektorskem mestu je Mitjo Gasparinija zamenjal Alen Šket, prav tako ni bilo sprememb na blokerski liniji, kjer sta slovenskemu bloku poveljevala Matevž Kamnik in Alen Pajenk. Moldavci so na klopi pustili svojega korektorja Jurija Pantirija, najbrž se je lažje poškodoval, njegovo vlogo pa je prevzel sprejemalec in kapetan Denis Sintov.

Dvanajst točk izjemnega Šketa

Začetek tekme, kjer so Slovenci lovili vsaj točko, je postregel z bloki na obeh straneh. Najprej so Moldavci v bloku dvakrat zaustavili Šketa, na drugi strani pa sta z enako mero vrnila Čebulj in jezni Šket, kar je pomenilo izenačenje na 4:4. Po izenačenju na 5:5 je Slovenija poskrbela za izredno atraktivno akcijo, ki jo je s "pajpom" brez bloka zaključil kapetan Urnaut, temu pa je sledil slovenski korektor, ki je z izjemno močnim in natačnim začetnim udarcem dosegel dva zaporedna asa, vodstvo je blokom še povišal Čebulj, dve točki pa so nam v tistem obdobju poklonili tudi Moldavci. Semafor je kar naenkrat kazal 11:5 v slovensko korist. Lahko rečemo, da so bili Slovenci v enem tistih elementih, ko jim gre vse kot po maslu in ne grešijo. Pri drugem tehničnem odmoru je imela Slovenija prednost šestih točk, prednost pa se ni zmanjšala vse do konca prvega niza, v katerem je resnično blestel Šket, saj je dosegel kar 12 točk, od tega štiri z blokom.

Kakšna vrnitev Slovenije…

Po izredno dobri in sproščeni igri v uvodnem delu Slabe seveda ni menjal, a igra je bila veliko slabša. To se je hitro pokazalo tudi pri rezultatu. Moldavci so pobegnili in imeli pred nadaljevanjem drugega niza prednost kar 3:8. Čeprav so vsi pričakovali, da se bo prednost gostov začela topiti, se to ni zgodilo, še več, prednost je naraščala. Slabe je pri izidu 4:10 iz igre potegnil Čebulja, na igrišče pa poslal izkušenega Flajsa, za katerega so bile to prve minute na tem turnirju. Moldavci so v drugem nizu močno pritiskali s servisom, slovenski odbojkarji pa so imeli sprejemu velike težave, posledično pa tudi pri igri v napadu. Moldavci so ob drugem tehničnem odmoru vodili že z neverjetnih 16:9, nato pa se je zgodil pravi mali čudež. Na servis je prišel izjemno razpoloženi Šket, ki je bil ključni mož, da je Sloveniji uspela serija 8:0 in po točki Flajsa prišla celo do vodstva 17:16, nato pa so izjemnega korektorja Moldavci vendarle premaknili s servisa. Gosti so ponovno zapretili z vodstvom 20:19, sledile pa so spet tri zaporedne točke naših hrabrih fantov (22:20). Ko je Urnaut serviral as za 24:21 je bil niz odločen, končni izid je bil 25:22. Slovenci so s tem osvojenim nizom že osvojili prvo mesto v skupini B. Ni kaj dodati, izjemen povratek Slovenije in čestitke za uvrstitev tretji krog kvalifikacij. Bravo, fantje.

Priložnost dobili tudi Vidič in ''Poki''

Tretji niz je bil zgolj formalnost, a tudi v tega so varovanci Luke Slabeta vstopili zelo zavzeto, veliko bolj, kot recimo v drugega, ko so Moldavci takoj pobegnili. Slednji so bili zraven, a odbojkarji s Triglavom na prsih so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo točke (8:7). Verjeli ali ne so slovenski fantje le še stopnjevali ritem, Moldavci so do konca drugega tehničnega odmora dosegli le točko in zmagovalec je bil odločen. V tem obdobju je letel po igrišču kapetan Tine Urnaut. Nezaustavljiv je bil tako v napadu, kot tudi v bloku, prednost pa se je le višala. Slovenski selektor je ob koncu nekaj minut naklonil tudi igralcem, ki na tem turnirji niso igrali. V igro sta prišla Matej Vidič in Jan Pokeršnik. Vidič se je izkazal z uspešnim blokom, za slavje v Stožicah pa je poskrbel ravno rezervist "Poki" (25:15).

Ne spreglejte