Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2012,
10.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Calcit

Četrtek, 5. 1. 2012, 10.03

8 let, 1 mesec

Ob ACH Volleyu v finalu še Calcit Volleyball

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Calcita Volleyballa so se v finalu slovenskega pokala pridružili ekipi ACH Volleyja. V polfinalu zaključnega turnirja v domačem Kamniku so s 3:1 (-23, 15, 21, 18) premagali Uko Kropo.

Kamničani so imeli zadnje čase veliko težav z boleznijo in poškodbami, toda pred pokalom so vendarle strnili svoje vrste. Podajalec Martin Hrast je sicer zaradi strgane Ahilove tetive že končal sezono, a je ozdravel drugi organizator igre Matija Jereb, za vsak primer pa si je vodstvo kluba samo za pokal od Maribora sposodilo še Nejca Zemljaka.

A vse to jim ni pomagalo, da bi povsem brez težav premagali nepredvidljivo ekipo Uko Krope, sicer nekdanjo ekipo zdajšnjega trenerja Luke Slabeta. Prvi niz so izgubili, čeprav so večji del vodili, tudi že s 15:10, kar pa ni bilo dovolj. V nadaljevanju so namreč popustili v napadu, kar so gosti izkoristili, najprej izenačili na 20:20, z asom Rudija Zupanca pa povedli s 23:21. Da so Kroparji tudi dobili uvodni niz, pa je z dvema točkama poskrbel Simon Bilandžič.

V nadaljevanju pa so gostitelji vendarle unovčili kakovostno premoč. Razigrali so se v vseh elementih, vodstvo so večali od začetka do konca drugega niza, ki so ga dobili s 25:15. Toda v tretjem nizu so spet naleteli na težave, predvsem zaradi bloka Krope. A visok blok je imel tudi Calcit Volleyball, ki je ravno z njim najprej prišel do izenačenja na 11. točki, nato pa je s tem elementom Jernej Stavbar poskrbel za prvo otipljivejšo prednost v tem nizu (18:15). Z napako Jana Planinca so Kroparji prišli do zaostanka točke (19:20), a Slabe je s pol minute odmora vendarle dovolj ohladil svoje fante, da so ti po zaslugi servisov Jana Pokeršnika in kar dveh blokov Jereba dobili štiri točke zapored in niz.

Domači so v četrtem nizu ušli že na začetku, ko so z asom Matjaža Sušca povedli s 6:2, a gosti so se z dvema blokoma spet približali na točko zaostanka (10:11). Toda Slabe je spet dobro ocenil, kdaj njegovi varovanci potrebujejo odmor oziroma nasvete. Nekaj fantastičnih podaj Jereba (podajalca, pri Kropi to delo opravlja nekdanji reprezentant Tomi Šmuc, sta bila najboljša moža v svojih ekipah), blok in napadi Pokeršnika so Kamničanom ob drugem tehničnem odmoru zagotovili prednost 16:12. Tudi po tem pa ni popuščal, servisi in blok so bili še naprej na visoki ravni in Calcit je prišel do zaslužene zmage.

Ne spreglejte