Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2013,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Slabe Oleg Gorbačov

Ponedeljek, 28. 1. 2013, 21.50

8 let

Novo priznanje za Slabeta: zdaj še slovenski selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za trenerja še vedno rosno mladi, a izredno ambiciozen in profesionalen, Luka Slabe ima po novem dvojno funkcijo. Trener ACH-ja je bil s strani OZS izbran še za selektorja slovenske izbrane vrste.

Ljubljančan je še pred dvema mesecema zatrjeval, da je njegova prioriteta vodenje slovenskih državnih prvakov, a ni izključeval, da če se urniki reprezentančnih akcij ne bodo prekrivali z klubskimi, lahko sedel tudi na čelo slovenske članske izbrane vrste. Za selektorski stolček, ki ga je pred časom sporazumno zapustil črnogorski strokovnjak Veselin Vuković, so se bojda, poleg Slabeta, potegovali še trije kandidati. To so bili trener Salonita Anhovo Andrej Urnaut ter Italijana Alberto Giuliani in Emanuele Zanini. Prvi je zelo priznani trener Macerate, za katero igra tudi slovenski bloker Alen Pajenk, drugi pa ima ne malo izkušenj z vodenjem številnih italijanskih klubov, bil pa je že selektor italijanske in slovaške izbrane vrste. Ni dvoma, da sta Italijana po trenerskih dosežkih pred Slabetom, a zdi se, da se OZS pravilno odločila. Takoj po ustoličenju je dal novi predsednik zveze, Metod Ropret jasno vedeti, da hoče na čelu članske izbrane vrste videti slovenskega strokovnjaka. Slabe zagotovo najbolj pozna slovenske fanta, ve kaj je kdo sposoben, zapravljanje časa potrebnega za prilagajanje ne bo, že od samega začetka bo lahko osredotočen le na pripravo ekipo in taktične zamisli. Petintridesetletni strokovnjak bo na stolčku slovenske izbrane vrste kmalu doživel krst, saj ga že maja čakajo dodatne kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, kjer se bo Slovenija pomerila z neugodno hrvaško.

Žensko člansko izbrano vrsto bo še naprej vodil Oleg Gorbačov, sicer tudi uspešen trener pokalnih zmagovalk, kamniškega Calcita Volleyballa. Predsedstvo OZS pa pri njegovem imenovanju ni imelo težkega dela, saj je bil edini kandidat.

Ne spreglejte