Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 4. 2017,
23.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7

2

Natisni članek

Vladimir Kličko Anthony Joshua boks Wembley London

Sobota, 29. 4. 2017, 23.49

6 let, 7 mesecev

Anthony Joshua vs. Vladimir Kličko

Nor dvoboj na Wembleyju! Kličko ni zdržal surove moči Joshue. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7

2

Vladimir Kličko Anthony Joshua Wembley 2017 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Angleški boksarski šampion Anthony Joshua je na velikem spektaklu v Londonu na kultnem štadionu Wembley pred 90 tisoč gledalci porazil 41-letnega ukrajinskega veterana Vladimirja Klička. Joshua si je 19. profesionalno zmago priboril s tehničnim nokavtom v enajsti rundi.

Vladimir Kličko je v prve težave zašel v peti rundi, ko je po silovitem napadu 14 let mlajšega Joshue končal na tleh in prvič poslušal štetje sodnika v ringu. Rundo kasneje je Kličko tekmecu vrnil z enako mero, Joshua je bil videti utrujen, a se je pobral in po nokdavnu spet prišel do sape.

Fotogalerija
1 / 61

Dvoboj se je nato malce umiril, borca sta po eksploziji v peti in šesti rundi morala varčevati moči, v enajsti rundi pa je Anglež spet odločno napadel in, čeprav se je Kličko po drugem nokdavnu – na tla ga je spravil brutalen aperkat – še vrnil v dvoboj, se je nekaj sekund kasneje znašel na vrveh brez prave obrambe pred težkimi udarci neporaženega 27-letnega Angleža. Sodnik je dvoboj prekinil.

Joshua: Nisem popoln, a se trudim

"Kaj naj rečem? 19-0 po vsega treh letih in pol v igri. Nisem popoln, a se trudim," je po 19. profesionalni zmagi dejal Joshua, ki je šampionskima pasovoma IBF in WBA dodal še IBO. "V boksu je pravilo, da ego pustiš pred vrati in spoštuješ tekmeca, zato en velik poklon Vladimirju," je še povedal med slavjem v ringu.

Kličko je zabeležil še drugi zaporedni poraz proti tekmecu z Otoka. Tokrat je ukrajinski veteran v ringu deloval veliko bolje kot pred dvema letoma, ko je izgubil proti Tysonu Furyju, a Joshua se je izkazal za pretrd oreh.

Kličko: Škoda. Prepričan sem bil, da bom zmagal.

"Prepričan sem bil, da bom zmagal, ampak se mi ni posrečilo. Škoda. Čestitke Anthonyju za odlično borbo," je dejal Kličko po petem porazu v karieri. Na vprašanja o morebitnem koncu kariere Kličko še ni želel odgovarjati. "Dajte mi nekaj dni ali tednov, da se zberem in dobro premislim, kako naprej," pravi.

Ker sta oba prikazala odlično predstavo, ni očitnega razloga, da bi Ukrajinec razmišljal o koncu kariere. Veliko bolj smiseln bi bil povratni dvoboj. 

Sodniki ob ringu glede prekinitve dvoboja niso bili enotni, Don Trella in Nelson Vazquez sta prednost s 96:93 in 95:93 pripisala Joshui, Steve Weisfeld pa Kličku s 95:93.

Joshua je sprožil 355 udarcev, 107 jih je zadelo cilj (30-odstotna natančnost), Kličko pa je bil varčnejši (257 udarcev) in natančnejši (94 zadetkov, 37-odstotna učinkovitost), poroča CompuBox.

Zanimivih možnosti ne manjka

Je pa na dvoboj z Joshuo zagotovo pripravljen tudi najboljši ameriški težkaš Deontay Wilder, ki po 38 dvobojih še ne pozna poraza. Wilder je svetovni prvak po različici WBC, dvoboj za združitev naslovov bi bil tudi obračun z Novozelandcem Josephom Parkerjem (22 dvobojev, 22 zmag, 18 nokavtov), prvakom različice WBO ...

Tu je še Tyson Fury, ki se pobira po zdravstvenih težavah (depresija) ter zlorabi mamil in je Joshuo že pozival na dvoboj. Na Twitterju je namreč zapisal: "Bravo, Joshua. Dobra borba. S Kličkom si se boril na življenje in smrt, medtem ko sem se jaz z njim poigraval. Zaplešiva."

Ne spreglejte