Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
24. 8. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

Conor McGregor Nate Diaz UFC 202 UFC

Sreda, 24. 8. 2016, 16.00

6 let, 6 mesecev

Nepozabna krvava noč v Las Vegasu v počasnem posnetku #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Conor McGregor, Nate Diaz, UFC 202 | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V nedeljo smo bili v nabito polni areni T-Mobil v Las Vegasu priča enemu najboljših bojev v vsej zgodovini UFC. Irski šampion Conor McGregor je v petih rundah trde in nepopustljive borbe, v kateri ni manjkalo krvi, šele po sodniški odločitvi premagal Nata Diaza in se maščeval za marčevski poraz.

"Vse, kar vem, je, da je rezultat zdaj 1:1. Lahko se pomeriva še tretjič, a zdaj bom jaz tisti, ki bo postavljal pogoje. Če bo potekala tretja borba, se bova borila v lahki kategoriji," je povsem izmučeni in šepajoči Conor McGregor dejal po brutalnem boju, v katerem je s tesnim izidom po točkah z 48:47,  48:47 in 47:47 premagal ameriškega rivala. Temu je tako kot na prvi borbi spet izmaličil obraz, vseeno pa je jekleni Diaz zdržal do konca in tudi tokrat ni bil daleč od uspeha.

Čeprav si navdušenci UFC močno želijo še tretjega polčasa, ta po besedah vodstva UFC še ne bo tako kmalu. Najprej si mora McGregor zaceliti gleženj, ki si ga je zlomil ob brcanju Diaza. "Zdi se mi, da sem ga vsaj 40 brcnil v koleno, rezultat pa je, da zdaj ne morem hoditi," je potarnal 28-letni Irec. Iz ringa je odšel z berglami, poznejše preiskave pa so pokazale, da gre za zlom.

Počival bo vsaj do 5. oktobra

Po pravilih organizacije Nevada Athletic Commission (NSAC) McGregor ne sme trenirati vse do 5. oktobra, 20. oktobra pa bo komisija še enkrat pregledala njegovo nogo in mu morda prižgala zeleno luč. To pa ni nujno, lahko se zgodi, da bo treba na Irca čakati tudi do šest mesecev.

Osmerokotnik je zapustil s pomočjo bergel:

Aldo ga ne zanima

Tudi ko bo zdrav, pa njegov naslednji nasprotnik ne bo Diaz, saj bo poskušal ubraniti naslov svetovnega prvaka v peresni kategoriji v boju s Josejem Aldom, UFC pa mu je dal možnost, da napade še naslov v lahki kategoriji proti novopečenemu prvaku Eddieju Alvarezu.

"Ne vidim razloga za to, da bi se še enkrat boril z nekom, ki sem ga premagal v 13 sekundah. Če mi zato odvzamejo pas in ga dajo Aldu, bo peresna kategorija izgubila kredibilnosti. Prvak bi postal nekdo, ki se je osmešil in padel na tla po 13 sekundah," je že namignil, da ga povratni dvoboj z Brazilcem Aldom niti malo ne zanima. Kontrovezni Irec je za zmago nad Diazom prejel rekordne tri milijone ameriških dolarjev (2,65 milijona evrov) in z vrha zrinil goljufivega Brocka Lesnarja, ki je na UFC 200 za zmago nad Markom Huntom prejel 2,5 milijona ameriških dolarjev (2,2 milijona evrov). Ravno toliko je v nedeljo dobil tudi Diaz.

Vrhunci UFC 202 v počasnem posnetku:

Ne spreglejte