Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Torek,
23. 8. 2016,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Eddie Alvarez UFC 202 Conor McGregor Nate Diaz Dana White Jose Aldo

Torek, 23. 8. 2016, 11.55

6 let, 6 mesecev

UFC 202: Zaslužki

McGregorju rekordni milijoni za pet krvavih rund

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Conor McGregor, Nate Diaz, UFC 202 | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Conor McGregor je za sobotni epski dvoboj z Natom Diazom dobil rekordne tri milijone ameriških dolarjev, njegov tekmec pa dva milijona.

Rivalstvo med Conorjem McGregorjem in Natom Diazom je za ameriško borilno organizacijo UFC kokoš, ki nese zlata jajca, kar je videti tudi pri zaslužkih obeh borcev. "Nori Irec" je za sobotni povratni dvoboj in zmago po točkah proti Američanu prejel tri milijone ameriških dolarjev (2,6 milijona evrov), Diazu so na račun nakazali dva milijona (1,8 milijona evrov). Zneska sta neobdavčena, tako da bosta na koncu nekoliko nižja. McGregor je s tremi milijoni zrušil svoj rekord iz marca letos, ko je za prvi dvoboj proti Diazu kot prvi in edini športnik v zgodovini UFC zaslužil sedemmestno številko – milijon dolarjev. 

Glavni zvezdi sobotnega dogodka v Las Vegasu predstavljata tudi prvi borilni par v zgodovini UFC, ki je za garanje v osmerokotniku prejel sedemmestno številko. Pred tem so bili zaslužki borcev, tudi največjih zvezdnikov, občutno nižji. Še bolj kot McGregor bo izplačano vsoto dolarskih zelencev občutil Diaz, ki je dolga leta v zaslužkarskem pogledu veljal za nekakšnega obstranca.

 

Iz nagradnega sklada sobotnega UFC 202 so organizatorji razdelili skupno 6,1 milijona dolarjev (5,4 milijona evrov), od tega sta samo McGregor in Diaz zase pobrala 82 odstotkov. Med zaslužki borcev izstopata še nagradi za poltežkaša Anthonyja Johnsona, ki je nasprotnika Gloverja Teixeiro odpihnil po 13- sekundah, zaslužil je 270 tisoč dolarjev (240 tisoč evrov), ter Donalda Cerrona, ki mu je zmaga nad Rickom Storyjem prinesla 170 tisoč dolarjev (150 tisoč evrov). Johnson in Cerrone sta pobrala tudi vsak po 50 tisoč dolarjev (44 tisoč evrov) za nastop večera, enako tudi McGregor in Diaz, katerih krvavi obračun ameriški mediji že omenjajo kot kandidata za dvoboj leta 2016. 

Jose Aldo si želi povratnega dvoboja z McGregorjem, a temu ni preveč do tega.  | Foto: Getty Images Jose Aldo si želi povratnega dvoboja z McGregorjem, a temu ni preveč do tega. Foto: Getty Images Ostali borci so v soboto zaslužili med deset in 65 tisoč dolarji (med 8.800 in 57 tisoč evri).

Šest mesecev premora?

McGregor še ne ve, kakšen bo njegov naslednji korak v osmerokotniku. Takoj po zmagi proti Diazu je nakazal, da ga zanima tretji dvoboj proti Američanu, a ne v veltrski, temveč v lahko-težki kategoriji, ki je bližje njegovi naravni teži. Po drugi strani je izključil možnost povratnega dvoboja proti Joseju Aldu v peresni kategoriji, kjer je prvak.

Toda predsednik UFC Dana White ga očitno vidi drugje, saj mu ne misli odobriti tretjega dvoboja z Diazom: "Conor mora braniti naslov v peresni kategoriji ali se odreči šampionskemu pasu. Če tega ne želi, naj poskusi proti prvaku v lahko-težki kategoriji Eddieju Alvarezu. Prav gotovo pa ne bo tretjega dvoboja z Diazom."

McGregor bi lahko v osmerokotnik spet stopil šele v začetku prihodnjega leta. Čaka ga zdravljenje levega gležnja, ki si ga je poškodoval z napadanjem desne noge Diaza. Zdravniki so mu naložili šest mesecev obveznega počitka, ki ga lahko predčasno odpravijo, če se poškodba prej zaceli. 

Ne spreglejte