Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
6. 3. 2016,
7.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Conor McGregor Nate Diaz Holly Holm Miesha Tate UFC MMA

Nedelja, 6. 3. 2016, 7.49

7 let, 12 mesecev

Tega ni pričakoval nihče: na pol slepi Američan ustavil pohod Irca (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ameriški MMA borec Nate Diaz je na dogodku UFC 196 v Las Vegasu poskrbel za veliko senzacijo. V velterski kategoriji je v drugi rundi premagal Irca Conorja McGregorja.

Čeprav začetek dvoboja ni kazal na presenečenje, saj je McGregor s svojo smrtonosno levico že v prvi rundi načel Američana, ki so mu morali pivnati desno arkado, smo bili v drugi rundi priča velikemu presenečenju. Diaz je kljub temu, da je imel praktično celoten obraz prekrit s krvjo in ni kaj dosti videl, nekajkrat odlično zadel Irca, ki se je do zdaj zdel praktično nepremagljiv, mu omajal noge in pripravil teren za veliko zmagoslavje.

Ircu ni preostalo drugega, kot da poskuša preživeti v borbi na tleh, a to je bil tudi začetek njegovega konca. Diaz je prevzel pobudo tudi na tleh, sprožil nekaj odličnih in močnih udarcev, na koncu pa z davljenjem prišel do izjemne zmage. Irec je, še preden je omedlel, pokazal sodniku znak za predajo in ameriško slavje v Las Vegasu se je lahko začelo.

McGregor: Poraz bom moško sprejel

"Nisem presenečen. Mali mož me je udarjal, a v preteklosti sem prejemal že močnejše udarce. To ni bilo nekaj, kar še nisem doživel. Če me ne nokavtiraš, jaz tebe. Preprosto je," je po borbi povedal zmagovalec, ki se je še petič boril v velterski kategoriji in prišel do tretje zmage, ravno dvig teže za dve kategoriji pa je na koncu očitno pokopal Irca.

"Sprejel sem odločitev in Diazu ponudil možnost, da se udariva v velterju. Imel sem priložnost, da ga premagam v prvi rundi, a se ni izšlo. Skromen sem ob zmagah kot porazih. Spoštujem Nata. Kar je, je. S porazom se bom soočil kot mož, kot prvak, in se vrnil v slogu," pa je po borbi povedal McGregor, ki bi se moral sprva pomeriti za svetovni naslov v lahki kategoriji, a je nekaj tednov pred dvobojem borbo odpovedal Brazilec Rafael dos Anjos.

To je za McGregorja, ki je še vedno svetovni UFC prvak v peresni kategoriji, sploh prvi poraz v UFC in tretji v njegovi karieri.

Ne spreglejte