Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
21.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka na mivki

Petek, 29. 6. 2012, 21.22

8 let

Naslov prvakinj Vodebovi in Fabjanovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na državnem prvenstvu odbojke na mivki sta se naslova v ženski konkurenci veselili Andreja Vodeb in Simona Fabjan, pri moških pa brata Danijel in Jan Pokeršnik.

V ženskem delu tekmovanja smo v Kranju tako dobili nove prvakinje, saj sta lanskoletni zmagovalki, Andreja Vodeb in Martina Jakob, letos zaigrali s Simono Fabjan oziroma z Mihelo Istenič. V večerni finalni tekmi sta pobudo takoj na začetku prevzeli Vodebova in Fabjanova, ki sta povedli s 6:2, nato pa svojo igro le še stopnjevali in niz dobili prepričljivo, z 21:10.

V drugem delu tekme sta bili boljši Jakobova in Isteničeva, ki sta imeli vse do sredine niza prednost dveh ali treh točk, zadnjič pa sta vodili s 13:12. Vodebova in Fabjanova sta nato poskrbeli za preobrat in si v zaključku niza priigrali prednost z 19:16 in 20:18 ter izkoristili že prvo zaključno žogo.

Za odbojkarici na mivki, ki v letošnji sezoni veliko nastopata na turnirjih v tujini, je to že tretji naslov državnih prvakinj, saj je Vodebova v paru z Jakobovo osvojila že dva, prav tako pa tudi Simona Fabjan, ki je v preteklih letih igrala s sestro Eriko.

"Najtežje je igrati na domačih tekmah in dokazati, da v tujini lahko upravičeno zastopaš Slovenijo. V tujini je raven igre na precej višji ravni, a zmagati je treba tudi doma. S Simono sva si zelo želeli zmagati. Zame je imela današnja tekma še poseben motiv, saj sem igrala proti svoji nekdanji soigralki, s katero se zelo dobro poznava in veva, kaj katera zmore. Tudi Simona si je zelo želela naslova, saj ga v zadnjih dveh letih ni osvojila. Pokazali sva najboljše, tisto kar zmoreva, stekle so tudi podaje, ki so sicer moja šibka točka. Še posebej sem ponosna na Simono, na kateri je bil danes velik pritisk ter predvsem na drugi niz, ko sva zaostajali za nasprotnicama, a nama je uspelo dobro unovčiti kilometrino iz prejšnjega vikenda, ko sva na turnirju v Avstriji odigrali kar osem močnih tekem. Sem zares vesela in izjemno srečna, je po zmagi dejala Andreja Vodeb.

Martina Jakob je dvoboj videla takole: "Tekmo sva začeli zelo slabo, nisva dobro servirali in vse skupaj ni bilo videti tako, kot sva si želeli. Najin cilj je bila uvrstitev v finale, saj v letošnji sezoni nisva veliko trenirali, zato sva s finalom lahko zadovoljni. Storili sva sicer preveč napak, kar je tudi posledica manjšega števila treningov. Kljub temu pa mislim, da sva vseeno pokazali, da se lahko enakovredno meriva z ekipo, ki se dokazuje v tujini, medtem ko midve odbojko na mivki igrava le še za zabavo in rekreacijo.

V boju za tretje mesto sta bili Sara Sakovič in Tamara Borko uspešnejši od Ane Skarlovnik in Zale Janet. Prekmurki sta si bronasto kolajno priigrali potem, ko sta zmagali z 21:18 in 21:16.

Brata Pokeršnik ubranila naslov

Brata Danijel in Jan Pokeršnik, ki sta vseskozi veljala za prva favorita turnirja, sta na poti do finala oddala le niz, v polfinalu pa sta presenetljivo gladko, z 21:3 in 21:11 odpravila ena največjih tekmecev za naslov, večkratnega slovenskega prvaka Jerneja Potočnika in njegovega soigralca Danijela Konciljo.

V finalu sta Danijel in Jan Pokeršnik, ki v letošnji sezoni nastopata tudi na turnirjih Evropske odbojkarske zveze CEV, za nasprotnika dobila Anžeta Bahča in Tadeja Boženka, ki ju krasita vrhunska igra v obrambi in izjemna borbenost. Brata Pokeršnik sta tekmo začela odlično in z dobrim blokom ter odlično igro v napadu nasprotnikoma pustila do le točk trinajstih točk (21:13). Tudi v nadaljevanju lanskoletna prvaka nista popuščala in sta tudi drugi niz dobila z veliko razliko, z 21:11.

Danijel in Jan Pokeršnik sta tako osvojila še drugi državni naslov, Bahča in Boženka pa že v nedeljo čaka nastop na državnem prvenstvu do 23. leta starosti.

"Najbolj pomemben je pristop, saj nikoli ne veš, kaj te čaka, na igrišču se lahko hitro vse obrne. Včasih tudi vodstvo za deset točk ni dovolj za zmago. Še posebej zanimivo pa je bilo igrati proti bratrancu Anžetu in sostanovalcu Tadeju, s katerima se zelo dobro poznamo, saj smo skupaj opravili veliko treningov. Moram sicer priznati, da sem pričakoval nekoliko težjo tekmo, a na koncu se je vseeno pokazalo, da sva svoje delo opravila tako kot sva si želela pred tekmo," je po zmagi dejal Danijel Pokeršnik. Slovenska prvaka zdaj čaka še nastop v Novem Sadu, nato pa ima mlajši Jan že reprezentančne obveznosti.

Bahč in Boženk sta sta z osvojitvijo drugega mesta presegla svoja pričakovanja. "Zadovoljna sva z najinim nastopom, dobro sva igrala skozi celoten turnir in stopnjevala igro, predvsem pa nama je steklo v obrambi. Zelo sva vesela, da se nama je uspelo uvrstiti v finale in doseči najin doslej največji uspeh. Rad bi čestital svojima bratrancema za odlično igro, s katero sta znova dokazala, da sta trenutno najboljša slovenska odbojkarja na mivki," je po finalnem dvoboju zmagovalcema športno čestital Anže Bahč.

Tretje mesto sta v Kranju osvojila večkratni slovenski prvak Jernej Potočnik in njegov soigralec Danijel Koncilja, ki sta tesno, z 21:19 in 21:19 odpravila Jureta Petra Bedrača in Lea Mohoriča.

Ne spreglejte