Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2024,
7.11

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Namizni tenis

Četrtek, 30. 5. 2024, 7.11

3 tedne

Namizni tenis, finale prve slovenske namiznoteniške lige

Savinja do premiernega članskega namiznoteniškega naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
namizni tenis, Savinja | Savinja I je tudi v drugi finalni tekmi končnice prve slovenske namiznoteniške lige premagala Maribor in se prvič v svoji zgodovini veselila naslova državne prvakinje.  | Foto NTK Savinja

Savinja I je tudi v drugi finalni tekmi končnice prve slovenske namiznoteniške lige premagala Maribor in se prvič v svoji zgodovini veselila naslova državne prvakinje.

Foto: NTK Savinja

Savinja I je tudi v drugi finalni tekmi končnice prve slovenske namiznoteniške lige premagala Maribor in se prvič v svoji zgodovini veselila naslova državne prvakinje. Tako kot prejšnjo soboto v Mariboru je tudi v Lučah zmagala s 4:0. Savinjčani so bili v letošnji sezoni najboljši tudi mladinski kategoriji.

Že tekma dvojic je napovedovala, da bi se lahko varovanci Jake Golavška že po dveh tekmah veselili prvega mesta v 1. SNTL za moške. Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik sta tako kot pred dnevi v Mariboru Gregorja Komaca in Tomaža Roudija premagala s 3:1, zadnji četrti niz se je končal na razliko.

Dobro formo pred odhodom na mladinski turnir WTT v Havirov sta Vovk Petrovski in Podobnik potrdila tudi v posamičnih dvobojih. Vovk Petrovski ni oddal niti niza Komacu, Podobnik pa Matevžu Črepnjaku. V najdaljšem dvoboju druge finalne tekme je Domen Hohnjec, ki bo tudi odšel na omenjeni mladinski turnir na Češkem, premagal Roudija, ki je vodil z 2:1 v nizih.

Za Savinjo je to prvi naslov ekipnega članskega državnega prvaka, Maribor, ki je branil lanskoletno lovoriko, je ostal pri enajstih. Tretje mesto je osvojila Mura Sobota, ki je bila najboljša po rednem delu tekmovanja. V polfinalu končnice je morala priznati premoč Savinji I, Mariborčani pa so bili boljši od ekipe ŠD SU.

Nova člana 1. SNTL za moške sta Arrigoni in druga ekipa Savinje.

Izid, finale, druga tekma:

Savinja I : Maribor 4:0
Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik – Gregor Komac, Tomaž Roudi 3:1 (3, –7, 2, 9), Brin Vovk Petrovski – Gregor Komac 3:0 (4, 9, 8), Domen Hohnjec – Tomaž Roudi 3:2 (–5, 5, –9, 7, 9), Miha Podobnik – Matevž Črepnjak 3:0 (8, 7, 8).

Sara Tokić
Sportal Italijanka končala olimpijske sanje Sare Tokić
Ne spreglejte