Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2018,
10.33

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Namizni tenis Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić Bojan Tokić Andreja Ojsteršek Urh Alex Galič Katarina Stražar

Nedelja, 30. 9. 2018, 10.33

5 let, 6 mesecev

Namizni tenis

Fantje po prvo mesto v skupini, dekleta nad Poljakinje, ki prihajajo brez evropske prvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jorgić Tokić | Slovenci se odpravljajo po prvo mesto v skupini. | Foto Simon Kavčič

Slovenci se odpravljajo po prvo mesto v skupini.

Foto: Simon Kavčič

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na dobri poti, da si že v četrtem krogu kvalifikacij za ekipno evropsko prvenstvo 2019 zagotovi prvo mesto v skupini 2. Pogoj za to je torkova zmaga v Belgiji. Na prvem medsebojnem srečanju na Otočcu so Slovenci zmagali s 3:0. Za Slovenijo bodo igrali Bojan Tokić, Darko Jorgič in Deni Kožul.

"V nedeljo vse čakajo prvenstvene tekme, tako da se bomo dobili v ponedeljek, saj je iz Saarbrückna do Tennevilla le dobri dve uri vožnje z avtom, tako da ne bomo imeli ravno dolge poti. Če fantje ne bodo imeli težav z zdravjem, bodo igrali Tokić, Jorgič in Kožul, medtem ko bo Jan Žibrat, ki ga v nedeljo čakata dva kroga v italijanskem prvenstvu, v pripravljenosti in bo prišel neposredno na tekmo. Upam, da to ne bo potrebno, so pa vsi trije trenirali pod vodstvom Jožeta Urha," je povedala selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

"Zavedamo se, kaj nam prinaša morebitna zmaga, vendar bo do nje zelo težko priti, kajti Belgija ima zelo nevarno ekipo," opozarja Ojsteršek Urhova.

Po torkovi tekmi v Tennevillu, ta se bo začela ob 19. uri, bo slovenska reprezentanca 20. oktobra igrala še svoje zadnje srečanje v kvalifikacijah, ko bodo v Murski Soboti v sklopu praznovanj ob 90-obletnici NTK Sobota gostovali Romuni, so še sporočili iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

Poljakinje v Murski Soboti brez evropske prvakinje

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca bo v torek ob 18. uri v dvorani OŠ III v Murski Soboti v četrtem krogu kvalifikacij za ekipno evropsko prvenstvo gostila Poljsko. Za Slovenijo bodo igrale Alex Galič, Ana Tofant in Katarina Stražar.

Čeprav bodo Poljakinje, ki so konec februarja v Gdansku v prvem krogu Slovenke premagale s 3:0, v Slovenijo prišle brez evropske prvakinje Quian Li, bo za izbranke Vesne Ojsteršek uspeh že vsaka dobljena partija, so sporočili iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

Alex Galič (na fotografiji), Ana Tofant in Katarina Stražar se bodo zoperstavile Poljakinjam. | Foto: Vid Ponikvar Alex Galič (na fotografiji), Ana Tofant in Katarina Stražar se bodo zoperstavile Poljakinjam. Foto: Vid Ponikvar

V skupini 6 so z dvema maksimalnima zmagama sicer v vodstvu Ukrajinke, vendar so Poljakinje dobro formo potrdile na nedavno končanem evropskem prvenstvu v Alicanteju, kjer so po zaslugi Lijeve in Katrzyne Grzybowske prišle do zlate in bronaste kolajne. Že samo to dovolj zgovorno govori o tem, v kako močni skupini igrajo mlade slovenske namiznoteniške igralke.

Ob Grzybowski, trenutno 84. igralki sveta, bosta za Poljsko igrali še Natalia Partyka (61.) in Natalja Bajor (180.).

"Vsaka posamična zmaga v tej skupini bo za nas uspeh, kar smo vedeli že na začetku kvalifikacij. Tudi v tej zasedbi, brez Lijeve, so Poljakinje favoritinje. Predvsem za Ano Tofant in Katarino Stražar bo ta dvoboj lepa priložnost, da se pomerita z igralkami, s katerima imata za zdaj le redko priložnost igrati. Zanju bo to nabiranje izkušenj, za Alex Galič pa bi dejala, da lahko proti vsem trem lahko igra enakovredno, ali ji bo tudi uspelo priti do kakšne zmage, pa bomo videli. Vsekakor je tega sposobna, Želimo si, da bi bila dvorana polna in morda bo to dodatni motiv za naša dekleta," je pred dvobojem dejala selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

Preberite še:

Timo Boll
Sportal Neumorni Nemec še sedmič evropski prvak, Kitajka s poljskim potnim listom prvič
Ne spreglejte