Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
5. 9. 2016,
10.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

kajak kanu Tacen

Ponedeljek, 5. 9. 2016, 10.48

6 let, 7 mesecev

Namesto velikega odprtja le zaskrbljeni obrazi #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Tacen proga

Prihodnji konec tedna bo v Tacnu v kajaku in kanuju na divjih vodah potekal finale svetovnega pokala. V nedeljo so hoteli tam preizkusiti prenovljeno progo, na koncu pa iz tega tega ni bilo nič, ostali so le zaskrbljeni obrazi.

Ob tacenski progi se že dolgo ni zbralo tako veliko ljudi, kot se jih je v nedeljo popoldne. Že nekajkrat smo pisali, da znamenito progo, na kateri veliko trenira tudi srebni olimpijec Peter Kauzer, najeda zob časa in da je skrajni čas, da se glede tega nekaj ukrene. Težava je bila predvsem v zadnjem delu proge, saj ob nizki vodi skorajda ni bila prevozna.

V zadnjih tednih se je končno nekaj premaknilo. Našla so se sredstva (70 tisoč evrov) za obnovo proge in kmalu zatem so zahrumeli gradbeni stroji … V nedeljo ob 18. uri, ko so skozi zapornico spustili vodo, je bilo na prvi pogled videti, da so dolgoletne težave rešene.

Trajalo je le nekaj minut

Le nekaj minut pozneje pa je bilo na bregu kar nekaj zaskrbljenih obrazov. Kot kaže, gradbena dela niso bila opravljena tako, kot bi morala biti. Že takoj je voda s proge odnesla nekaj betona, prav tako je začela na določenih koncih spodjedati strugo. S preizkusom proge na koncu ni bilo nič. Razočarani kajakaši in kanuisti so pobrali svoje čolne in odšli domov. Še večja težava je, da so bili prvi treningi za tuje reprezentance napovedani že v ponedeljek ob 8. uri zjutraj. Po besedah Jakoba Marušiča, sekretarja Kajakaške zveze Slovenije, bodo v ponedeljek zjutraj poskušali progo toliko urediti, da bo prevozna in da bodo na njej lahko izpeljali finale svetovnega pokala.

Ob progi je z glavo zmajeval tudi Savšek

Med zaskrbljenimi ob progi je bil tudi naš najboljši kanuist Benjamin Savšek, ki je na zadnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zasedel 6. mesto. "Videli smo, da je iztek proge znova problematičen. Precej skal je zunaj in očitno se tudi beton ni dovolj dobro strdil, tako da ga je nekaj celo odneslo. Upam, da jim bo uspelo najti rešitev za tekmo svetovnega pokala, v nasprotnem primeru bo verjetno cilj višje," je povedal Savšek, ki je kljub vsemu zadovoljen, da se je na njegovi domači progi le nekaj premaknilo.

"Do zdaj smo progo krpali s kakšnimi skalami, a to ni dolgo zdržalo. Res sem vesel, da smo dobili kar nekaj metrov nove proge. Že do zdaj je bila zaradi zgornjega dela zelo atraktivna, upam, da bo še bolj zaradi spodnjega."

Ne spreglejte