Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2019,
22.07

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

3

Natisni članek

Sanna Turunen boks Ema Kozin

Sobota, 23. 3. 2019, 22.07

5 let

Ema Kozin dosegla še 16. profesionalno zmago

Najboljša slovenska boksarka premagala tudi žilavo Finko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

3

Ema Kozin | Ema Kozin  | Foto Vid Ponikvar

Ema Kozin

Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin tudi po dvoboju s Finko Sanno Turunen v Ludwigsburgu v Nemčiji ostaja neporažena. Svojo 16. profesionalno zmago je dosegla po desetih rundah s soglasno sodniško odločitvijo. 20-letna borka iz Šmartnega ob Savi je osvojila naslov svetovne prvakinje supersrednje kategorije organizacije WBF. Šampionski pas te različice ima že v srednji kategoriji.

Za študentko matematike je naporna borba. Njena 23 let starejša finska nasprotnica se je izkazala za žilavo nasprotnico, kar pa Eminega tabora ni presenetilo. Na Turunenovo so se dobro pripravili, zato je Kozinova po desetih rundah slavila prepričljivo, sodniki so ji soglasno (98:92, 97:93, 99:91) dosodili zmago. Z njo je ubranila tudi šampionski pas po različici Wiba.

"Fizično je bila Finka zelo močna, ampak ..."

V uvodu je izkušena Finka prikazala nekaj zelo dobrih udarcev, Kozinova pa je učinkovito taktično reagirala in povečala distanco ter pospešila gibanje v ringu in postajala vse nevarnejša. Uspešna je bila tudi pri seriji udarcev v telo in utrudila tekmico, ki je bila pri udarcih izredno natančna. Bilo naporno, nam je povedala Ema: "Fizično je bila Finka zelo močna, ampak mi je bilo s Hernandezovo prvič veliko težje." 

Finki "vzela noge"

"Z udarci v telo je Ema Finki vzela noge in po četrti rundi obvladovala dvoboj. Sledila je serija menjave udarcev v glavo in telo in tam se je dvoboj odločil," je za STA povedal Pavlin ter dodal, da je bila borba zelo težka. V dolgem dvoboju - ti so na tekmi za naslov svetovne prvakinje omejeni na 10 rund - je prišla do izraza boljša fizična pripravljenost njegove varovanke, ki ji je pomagala tudi mladostna svežina.

"Vedeli smo, da bo težko. Tudi na oko dvoboj morda ni bil lep, a na koncu šteje le zmaga. Zdaj moramo narediti načrte za nove dvoboje in pasove," je iz Nemčije še sporočil Pavlin, ki računa tudi na podobne dvoboje v srednji kategoriji. 

Kozinova, najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini profesionalnega boksa, je dosegla 16. zmago, poraza še ne pozna, en njen dvoboj pa se je končal z neodločenim izidom. To je bil spopad z Irais Hernandez septembra lani v Zagrebu, a je Mehičanko le dober mesec kasneje v Münchnu premagala.

Kozinova ima šampionski pas WBF že iz srednje kategorije (oktobra 2017 ga je osvojila z zmago nad Južnoafričanko Florence Muthoni), zdaj mu je dodala še enega iz kategorije višje, supersrednje.

Preberite še:

Ema Kozin
Sportal Kozinova v Nemčijo potuje pripravljena kot še nikoli
Sportal Rešitev za boks na OI? Kontroverzni predsednik Aibe odstopil.
Ne spreglejte