SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Moški šele začenjajo, ko dekleta končujejo

2

termometer

Uvodne priprave slovenske ženske odbojkarske reprezentance na bližajoči se drugi krog kvalifikacij za nastop na SP so potekale po načrtih. Fantje bodo priprave uvodoma izpeljali v Mariboru.

Priprave ženske reprezentance se bodo zaključile v četrtek, ko bo ekipa že zgodaj popoldne odpotovala na Madžarsko, kjer bo nastopila na pokalu Savaria. Selektor Tilen Kozamernik je zelo zadovoljen s pripravljenostjo, še posebej pa s pristopom igralk. ''Pohvaliti moram tako starejše, izkušenejše igralke kot tudi mlade, ki so s svojim pristopom dokazale, da nanje v prihodnje lahko resno računamo,'' pravi Kozamernik, ki ga veseli tudi dejstvo, da tokrat ni bilo večjih težav s poškodbami in boleznimi.

Mlade so opozorile nase

Ženska reprezentanca bo na pokalu Savaria na Madžarskem nastopila v močni postavi. Dekletom, ki so se zbrala 28. aprila in vse te dni trenirala, se bo na jutrišnjem dopoldanskem treningu pridružila še Anja Zdovc, potem pa bo 12 igralk in vodstvo reprezentance odpotovalo na Madžarsko. ''Mlade odbojkarice (Monika Čančar, Živa Recek in Vesna Založnik), ki so bile tokrat prvič z izbrano vrsto in so opravile vrsto individualnih treningov ter opozorile nase, bodo ostale doma. So pa na treningih dokazale, da jih že lahko resno priključimo članski reprezentanci, ki je pred novim pomembnim tekmovanjem,'' dodaja Kozamernik. Na Madžarsko bo popeljal 12 igralk: podajalki Karmen Kočar in Uršo Jeralo, sprejemalke bodo Anja Zdovc, Monika Potokar, Tina Lipicer Samec in Marina Cvetanovič, blokerke Maja Guštin, Vesna Vardič in Katja Jontes, medtem ko bo Sonja Borovinšek zaigrala na mestu korektorke. Libero bo Katja Medved, Urša Podlesnik, ki na Madžarsko odhaja kot druga prosta igralka, pa lahko zaigra tudi na sprejemu.

Dekleta bodo kmalu po vrnitvi z Madžarske odpotovala v Francijo, kjer jih od 13. do 17. maja čaka drugi krog kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. To bo prihodnje leto na Japonskem, medtem ko bo moško prvenstvo precej bližje – v Italiji.

Moški za enkrat še nepopolni

Drugi krog kvalifikacij konec meseca na Portugalskem čaka tudi slovensko moško reprezentanco, ki priprave začenja danes. Fantje so danes opravili zdravniški pregled in testiranja, že jutri pa jih v Mariboru čakata prva dva treninga. Uvodni del priprav bosta izpustila podajalec Dejan Vinčič in sprejemalec Vid Jakopin, prvi zaradi bolezni, drugi zaradi težav s poškodbo kolena. Medtem ko stanje pri Vinčiču ni zaskrbljujoče in naj bi se reprezentanci pridružil že naslednji teden, pa je nekoliko drugače z Jakopinom, ki je okrepil aktualne prvake – moštvo ACH Volley. ''Vsaj teden dni bo opravljal terapije, potem pa bomo videli, kakšno bo stanje in se tudi odločili, ali bo odpotoval z ekipo na priprave in tekme v Srbijo, ter kaj njegova poškodba pomeni za sodelovanje v reprezentanci v drugem kolu kvalifikacij, saj ne želimo, da bi se stanje še poslabšalo,'' pravi selektor Hribar, ki si seveda želi, da bi imeli v izbrani vrsti čim manj težav s poškodbami.

Uvodni del priprav, ki jih bo moška reprezentanca opravila v Mariboru, bo namenjen predvsem čim boljši telesni pripravi. Reprezentanti se bodo tako že danes seznanili z novo kondicijsko trenerko Bredo Lorenci, v prihodnjih dneh pa jih čakajo raznovrstni treningi. Na prvih bo poleg Vinčiča in Jakopina manjkal tudi Tine Urnaut, ki v Grčiji s svojim Olympiacosom še ni zaključil prvenstva. Ekipa bo do naslednjega konca tedna zbrana v Mariboru, sledila bo pot v Srbijo, kjer jih čakata dve tekmi s tamkajšnjo reprezentanco, priprave na drugi krog kvalifikacij pa bodo sestavljale tudi tekme s Češko - prav tako v gosteh. Drugi krog kvalifikacij bo konec meseca na Portugalskem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin