Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
29. 10. 2015,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Monika Potokar odbojka liga prvakinj

Četrtek, 29. 10. 2015, 11.40

8 let

Monika Potokar pred zgodovinsko tekmo: Dokazati, da znamo igrati odbojko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes ob 20. uri bo v Tivoliju na sporedu zgodovinska tekma, saj se bodo calcitovke kot prva ženska ekipa pomerile v elitni ligi prvakinj. Njihove nasprotnice bodo močne Poljakinje.

Slovenske državne prvakinje, ki so se do zdaj merile le v pokalih Challenge in CEV, so stopile korak naprej ter vstopile v svet najboljših ekip v Evropi. Skupina B je izjemno zahtevna, zato se v družbi turškega VakifBanka in Novare zdi, da so Poljakinje morda še najlažje premagljiva ekipa.

Vsaka točka in vsak niz bi bila v krstni sezoni velik uspeh za Calcit, ki poudarja, da se Sopota ne bodo ustrašili in naredili vse, da čim dražje prodajo svojo kožo.

Že nastopala v ligi prvakinj

"Vsem želimo dokazati, da znamo igrati odbojko. V tekmo moramo iti samozavestno, čeprav vemo, da imajo Poljakinje dobro ekipo, toda tudi me smo dobro trenirale. Ne smemo razmišljati o končnem rezultatu, za nas mora biti pomembna vsaka točka posebej, predvsem pa moramo uživati v odbojki. Ker so bile nekatere njihove igralke tudi na evropskem prvenstvu na Nizozemskem, jih poznamo, imamo pa tudi nekaj videoposnetkov z njihovo igro. Seveda je dobro, da vemo, kako igrajo, ampak najpomembneje bo, da bomo igrale svojo igro. Če bo tako, bomo lahko igrale proti njim," pred tekmo razmišlja Monika Potokar, ki že ima izkušnje iz lige prvakinj. Pred dvema letoma je v njej sodelovala v dresu romunske Stiinte.

Brez pritiska

"Vsaka igralka se bo morala na tekmo pripraviti najbolje, kar se da, da bo odigrala svojo najboljšo odbojko. Če bo tako, ne bi smele pregoreti v preveliki želji po dokazovanju. Konec koncev na nas ni nobenega pritiska, naš edini cilj mora biti, da odigramo dobro odbojko, pokažemo čim več, če se pokaže priložnost, pa poskušamo premagati Poljakinje," je besede Potokarjeve dopolnila izkušena Meta Jerala.

V skupini B je bila že v sredo na sporedu tekma v Istanbulu. Domači VakifBank je s 3:1 premagal italijanskega podprvaka Igor Gorgonzola Novara.

Ne spreglejte