Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
28. 7. 2013,
2.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Simona Fabjan Ana Skarlovnik Monika Potokar

Nedelja, 28. 7. 2013, 2.23

8 let

Monika Potokar: Ne pomnim, kdaj sem na zadnje igrala odbojko na mivki

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Andreja Vodeb in Simona Fabjan sta novi-stari slovenski državni prvakinji v odbojki na mivki. Za obe je bil to že četrti v njuni karieri, za Andrejo celo četrti zaporedni.

"To je bil za naju prvi letošnji turnir na domačih tleh, zato sva še toliko bolj veseli, da sva ga dobili. Morda je na zunaj delovalo, da sva z lahkoto zmagali, vendar temu ni bilo tako, borili sva se za vsako točko. Po gladko dobljenem prvem nizu, sva drugega začeli preveč na silo, to sta tekmici izkoristili, a na srečo sva se nato le zbrali, da sva napeto končnico znova obrnili sebi v prid. Vesela sem, da nama je uspelo," je vtise po tekmi strnila Simona, ki že zre v prihodnost. Z Andrejo se v torek vračata v Korejo, kjer bosta odigrali še dva ekshibicijska turnirja. "Za 14 dni se vračava v Korejo, kjer naju čakata še dva turnirja. Ekipe na teh turnirjih so zelo močne, tudi nagrade so lepe. Če nama uspe, greva še na turnir v Švico, potem pa je za letos to to."

Vodebova: Hoteli sva pokazati, da sva najboljši

"Z najino prikazano igro sva več kot zadovoljni. Do finala nama nobena ekipa ni vzela več kot 14 točk. Hoteli sva pokazati, da sva najboljši. V prvem nizu ni bilo težav, v drugem pa sta tudi Ana in Monika zaigrali bolje. Obe ekipi sta pokazali nekaj res lepih akcij, to se mi zdi za odbojko zelo pomembno, pomembno je, da gledalci vidijo, da se v Sloveniji igra dobra in kvalitetna odbojka. Generalno gledano sva lahko res veseli, da sva ostali tam, kjer sva tudi bili, na vrhu," pa je po zmagi dejal Andreja, ki je v finalu pričakovala drugo dvojico, in sicer Saro Sakovič in Tamaro Borko. "Tako je, pričakovali sva dvojico Borkovič in Sakovič, saj gre za zelo perspektivno slovensko dvojico. Morda sta imeli tudi malce smole z žrebom, saj sta igrali ob 13.00 v največji vročini. A zmagal je boljši, prepričana pa sem, da bosta tudi Sara in Tamara prej ali slej okusili slast zmage."

Fabjanova in Vodebova sta v drugem nizu že zaostajali z 14:18, a Vodebove ni niti za trenutek postalo strah. "Niti pomislila nisem, da bova niz izgubili. Vem, da imam ob sebi odlično obrambno igralko, tudi sama sem sposobna dobro odigrati na mreži in servisu, s Simono si brezpogojno zaupava. Za naju tekma ni izgubljena, dokler zares ni, dokler sodnik ne zažvižga konec. To se je tudi pokazalo, ko je bilo najbolj potrebno, sva potegnili. V končnici sva bili najmočnejši in mislim, da je to tista prava odlika ekipe, ki zna igrati."

Skarlovnikova: V prvem nizu sva se pokakali

Za mnoge presenetljivi drugi finalistki Monika Potokar in Ana Skarlovnik po porazu nikakor nista bili žalostni, saj sta dosegli več, kot sta pričakovali. Edini cilj, ki sta si ga zadali pred začetkom, je bil, da se zabavata. "Ne pomnim, kdaj sem nazadnje igrala odbojko na mivki. Ana me je prepričala, da sva se prijavili in nikakor mi ni žal. Na turnir sva šli povsem brez pričakovanj, zdaj pa sva borili za državni naslov. Še zdaj ne morem verjeti, da nama je to uspelo, sploh zaradi dejstva, da sva se pred turnirjem le dvakrat dobili na treningu. Čestitke Simoni in Andreji za resnično dobro igro. Tale odlično organiziran turnir me je prepričal, da se ga morda udeležim tudi prihodnje leto," je bila po tekmi nasmejana Potokarjeva, svoje videnje o poteku turnirja pa z nami delila tudi Ana Skarlovnik: "Kot je že Monika dejala, se na turnir tako rekoč nisva pripravljali, zato je uvrstitev v finale za naju res velik uspeh. Tudi v obračunu za naslov sva bili blizu, pokazali sva, da znava igrati. Prvi niz sva se, po domače povedano pokakali, drugi niz je bil z najine strani veliko boljši, a še vedno ni bilo to to. Na koncu so pretehtale izkušnje Fabjanove in Vodebove."

Ne spreglejte