Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 9. 2008,
18.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 20. 9. 2008, 18.13

8 let

Mladinka s SP z dvema bronastima medaljama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tričlanska slovenska odprava se lahko pohvali z ubranitvijo naziva svetovnega veteranskega prvaka in dvema bronastima medaljama.

V Uzbekistanu poteka 8. mladinsko in 3. veteransko svetovno prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF. Maloštevilno slovensko odpravo sestavljajo sami prekaljeni borci, ki so se odlično odrezali.

Tretji dan tekmovanja so Slovenci zaključili s svojimi nastopi. Ismet Ičanovič je med veterani v borbah v kategoriji do 80 kg ubranil naziv svetovnega prvaka. Kljub poškodbi je zdržal do konca in v finalni borbi premagal predstavnika Rusije. Svoj fantastičen uspeh je dopolnil še s 4.-8. mestom v formah črni pas V.dan.

Kar dve bronasti medalji pa bo domov prinesla mladinka Staša Lipnik. Prvi dan tekmovanja je osvojila tretje mesto v formah črni pas II.dan. Danes pa ji sodniška odločitev, kljub temu, da je bila boljša od nasprotnice, ni prinesla napredovanja v finale v borbah do 58kg. Kljub temu je Lipnikova, ki je že dve leti zaporedoma evropska prvakinja v borbah, lahko z nastopi na svojem prvem svetovnem prvenstvu zelo zadovoljna.

Prav tako že dve leti zapored je mladinski evropski prvak v borbah tudi Uroš Rupreht, ki kljub odlični pripravljenosti s svojim prvim nastopom na evropskem prvenstvu ni najbolj zadovoljen. V borbi z Uzbekistancem je prejel udarec v koleno in zobe, kar mu je onemogočilo izpeljati borbo tako kot si je želel. Uroš je bil v mesecu juniju operiran na kolenu zato je kljub temu, da je bila rehabilitacija po operaciji uspešna, udarec v koleno zanj pomenil konec tekmovanja.

Tekmovalce sta na tekmovanju spremljala trenerja Peter Landeker in Muhamed Baltič. Landeker je povedal, da sta z nastopi vseh treh tekmovalcev zelo zadovoljna, žal pa imajo glavno odločitev na tekmovanju sodniki, ki pa so na tem prvenstvu kazali veliko naklonjenost tekmovalcem iz Azijskih držav.

Ne spreglejte