Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 7. 2011,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mina Markovič svetovno prvenstvo

Nedelja, 24. 7. 2011, 16.20

8 let

Mini Markovič na SP bron v kombinaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska športna plezalka Mina Markovič je na svetovnem prvenstvu v Arcu osvojila bronasto kolajno v kombinaciji. To je njen že drugi kombinacijski bron na SP.

Slovenska ekipa je na prvenstvu v Arcu v posamičnih disciplinah ostala brez kolajne, zato pa so slovenski športni plezalci znova dokazali, da so med najbolj vsestranskimi tekmovalci, ki se lahko kosajo za naslove z najmočnejšimi ekipami na svetu.

"Na kolajno v posameznih disciplinah bo res treba še malo počakati, čeprav vem, da sem bila dobro pripravljena in sem jo bila na tem SP definitivno zmožna doseči. Upam, da je ne bom čakala predolgo. Lahko rečem, da je zanesljivo medalja tudi v kombinaciji veliko vredna. Skupno gledano sem zadovoljna in z veseljem gledam na tekme svetovnega pokala v težavnosti, ki jih je letos še zelo veliko na sporedu in se leto šele prav začenja," je dejala dvakrat bronasta Markovičeva, ki jo naslednja tekma čaka že čez slab teden.

"Na poti smo že precej dolgo vse od Chamonixa, v Arcu je bilo kar nekaj tekem, vmes pa nič časa trenirati. Upam, da se vse skupaj že ne vleče predolgo in da je vse ostalo na mestu, tako kot mora. Zanesljivo bom v Brianconu stisnila vse iz sebe in odplezala v slogu, kot ga prikazujem zadnje čase, potem pa sledi nekaj premora," je še dodala Markovičeva.

Slovenija je v skupnem seštevku narodov prvenstvo končala na tretjem mestu, boljši od Slovencev sta bili le ekipi ZDA in Rusije. V treh disciplinah težavnosti (lead), balvanih (boulder) in hitrosti (speed) sta na prvenstvu tekmovala tudi Natalija Gros in Klemen Bečan, ki sta se uvrstila med najboljših šest na svetu. Grosova je bila skupno peta, Bečan pa skupno šesti.

V skupnem seštevku narodov je Slovenija (164 točk) med več kot 40 ekipami prav tako zasedla tretje mesto, ameriška ekipa je zbrala le tri točke več od slovenske reprezentance, prvo mesto pa je zasedla reprezentanca Rusije (191 točk). Slovenija je prehitela takšne velesile tega športa, kot so Švica, Avstrija in Francija.

Ne spreglejte