Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 7. 2014,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

golf

Sobota, 5. 7. 2014, 19.39

8 let

Miller zmagal v Arboretumu, Lipovec najboljši Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svetovni rekorder, Anglež Joe Miller, je zmagovalec tekme evropske serije v najdaljšem golfskem udarcu. Najboljši Slovenec je bil 18-letni Ljubljančan Luka Lipovec na četrtem mestu.

Prireditev, ki je prvič doslej gostovala v Sloveniji (potekala je na igrišču Arboretum v Volčjem Potoku), je privabila lepo število gledalcev, ki so po pričakovanju videli zmago enega najboljših tekmovalcev na svetu v tej atraktivni disciplini. Joe Miller je žogico najdlje udaril 361 metrov ter tako suvereno premagal konkurenco. Zanj je to že osma zaporedna zmaga na evropski seriji, za nagrado pa je prejel ček v višini 1500 evrov.

Miller, ki se je prvič mudil v Sloveniji, je bil navdušen nad organizacijo in seveda zmago. Dejal je, da je bil to najbolje pripravljen dogodek v sezoni, o zmagi pa je povedal, da je plod trdega dela in obilice treningov. "Slovenija je izjemna dežela. Navdušilo me je tako glavno mesto kot organizacija prireditve. Na tako vrhunski ravni so tovrstna tekmovanja organizirana le v ZDA," je dejal 30-letni in dva metra visoki Anglež.

Odlično se je v konkurenci najboljših znašel tudi mladi slovenski reprezentant Luka Lipovec, ki je za razliko od ostalih tujih tekmovalcev nastopil z običajno, nepredelano palico. Za las mu je ušla uvrstitev v veliki finale, tudi četrto mesto pa je več, kot je pričakoval pred tekmovanjem. "Zelo sem zadovoljen s četrtim mestom. Delo s trenerjem se mi je obrestovalo, saj sem udarjal dolgo in natančno. Tekmovanje je bilo izvrstno organizirano in je prava poživitev za golfsko dogajanje v Sloveniji. Toliko gledalcev, kot se jih je zbralo v Arboretumu, še nisem videl na nobeni golfski prireditvi pri nas," je dejal Lipovec.

Poleg slednjega so slovenske barve zastopali še: Luka Čeh (289 metrov), Mark Trnovec (288), Gregor Slabe (287), Dejan Murgelj (278), Lukas Hoellige (275), Gregor Novak (268), Blaž Mlakar (264) in Dejan Ljubenović (235).

"Tristo gledalcev, zadovoljni udeleženci tekmovanja ter zmaga Millerja so več od naših pričakovanj. Upamo, da bo prireditev postala stalnica v koledarju evropske serije," je dodal direktor golf igrišča Arboretum Dejan Ljubenović.

Ne spreglejte