Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2017,
20.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Mihael Žgank judo

Četrtek, 26. 10. 2017, 20.36

6 let, 6 mesecev

Mihael Žgank poslej član turške reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Žgank Rio 2016 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski judoist Mihael Žgank bo v prihodnje nastopal za reprezentanco Turčije, poroča Televizija Slovenije. Triindvajsetletni Žgank, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojil srebrno kolajno in s tem poskrbel za prvo slovensko moško odličje na svetovnih prvenstvih, bo v prihodnjih mesecih že zbiral točke za novo domovino.

Do zdaj tekmovalec celjskega Sankakuja je imel v mesecih pred prvenstvom nekaj nesoglasij z dolgoletnim trenerjem Marjanom Fabjanom, potem ko na evropskem prvenstvu spomladi ni izpolnil zadanih ciljev. A septembra je znova nastopal kot prerojen in v Budimpešti med svetovno elito stopil na zmagovalni oder. 

V četrtek je imela Judo zveza Slovenije v Ljubljani sejo izvršnega odbora, na kateri so že govorili o menjavi reprezentance, po zadnjih informacijah bo Žgank smel nastopati za Turčijo.

"Računam, da bom nekaj na novo pridobljenega znanja v tujini nekoč spet prinesel nazaj v Slovenijo. Če bo vse potekalo, kot mora, potem bom točke za jakostno lestvico, ki je pogoj za uvrstitev na olimpijske igre 2020 v Tokiu, v prihodnjih mesecih že začel nabirati za Turčijo," je za TV Slovenija dejal Žgank.

Fabjan ga razume

Svojega nekdanjega varovanca povsem razume tudi trener Fabjan: "Odločil se je za selitev, ker ne želi končati kot nekateri športniki. Dobil je dobro ponudbo, finančno gledano. Tako kot sem jo sam nekoč dobil tudi jaz in se boril za Avstrijo ter šel s trebuhom za kruhom, tako gre zdaj Miha," je povedal.

"To zame ni razočaranje, tu gre za njegovo eksistenco. Bil je moj vojak od vsega začetka, nazadnje pa je delal z Igorjem Trbovcem in tudi Urško Žolnir, saj sem imel sam preveč dela. Veliko je sodeloval z nami v klubu v zadnjem času, vsa dela smo imeli razdeljena, nazadnje ga je največkrat vodil Trbovc. Žgankova selitev absolutno ni razočaranje, mi je pa hudo. Ko te enkrat zapusti tekmovalec ... A ga moraš na drugi strani razumeti," je še dodal Fabi.

Ne spreglejte