Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2014,
19.32

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nadiya Bychkova Miha Vodičar Riga

Sobota, 1. 11. 2014, 19.32

5 let, 7 mesecev

Miha Vodičar in Nadiya Bychkova na večer čarovnic do naslova svetovnih prvakov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovensko-ukrajinska naveza Miha Vodičar in Nadiya Bychkova sta po številnih poskusih končno uresničila sanje, ki sta jim bila že nekaj let tesno za petami. Postala sta svetovna prvaka!

Prestižni naslov svetovnih prvakov v kombinaciji desetih plesov se jima je za las izmuznil že dvakrat, najtežje sta to sprejela pred letom dni, ko sta na Dunaju pristala na zanju skromnem drugem mestu.

No, tokrat so se na svetovnem prvenstvu v Rigi na večer, ki je vodil v najbolj noro čarovniško noč, vsi koščki plesnega mozaika zložili v celoto in ju popeljali na sam vrh plesne konkurence v kombinaciji desetih plesov, s čimer sta ponovila uspehe parov Miša Cigoja in Anastazije Novožilove in Andreja Škufce ter Katarine Venturini. Drugo mesto je sinoči pripadlo Ukrajincema Daniilu Ulanovu in Kateryni Isakovychevi, tretja pa sta bila aktualna evropska prvaka, Finca Jaak Vainomaa in Taina Savikurki.

Rezultatski sadovi kljub številnim potovanjem in usklajevanjem

In kje se skriva skrivnost letošnjega uspeha? "Ne vem, verjetno sva tako dolgo vztrajala, da sodniki niso več imeli možnosti, da naju spregledajo," je Nadyja Bychkova, še vedno pod vtisom svojega največjega uspeha, razmišljala v telefonskem pogovoru za Sportal. Nekje na poti proti Dunaju, kjer ju že jutri čakajo nove obveznosti.

"Oba sva izredno vesela, to je bil najin glavni cilj že nekaj let in zdaj, ko nama je končno uspelo, kar težko verjameva in bova za to verjetno potrebovala še kar nekaj časa," se je smejalo 24-letni plesalki, ki je od poroke z ruskim plesalcem Sergejem Konovalcem od decembra lani razpeta med Ljubljano in Moskvo. A številna potovanja in usklajevanja so očitno delovala vse prej kot negativno.

"Letošnje leto je bilo res težje glede usklajevanja in financ, a bilo je logično, da z Mihom nadaljujeva skupne treninge, saj sicer ne bi bilo napredka. Bilo je težje kot prej, ko sem še živela v Sloveniji, a se je izplačalo," je še povedala Ukrajinka, ki že nekaj let neuspešno zaproša za slovensko državljanstvo.

Neizprosni tempo vse do božiča

Vodičar in Bychkova se tudi po največjem uspehu kariere v kratkem še ne nameravata predajati razvadam in poležavanju. Že čez dva tedna ju namreč čaka svetovno prvenstvo v standardnih plesih, številni treningi in poučevanje mladih plesnih parov, decembra pa še nastop v finalu Grand slama v Šanghaju. "Urnik imava zapolnjen vse do decembra, računam pa, da bo med božičnimi prazniki vendarle nekaj časa za počitek," je še razkrila mična plesalka, za katero se, kjerkoli in kadarkoli, obračajo številne (tudi ženske) glave.

V Rigi je hkrati s članskim potekalo tudi svetovno prvenstvo v kategoriji starejših mladincev. Slovenska državna prvaka Jure Bergant in Ana Mesec sta se uvrstila v polfinale, kjer sta zasedla enajsto mesto.

Ne spreglejte