Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
21.25

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Deni Kožul

Sreda, 15. 5. 2019, 21.25

4 leta, 11 mesecev

mednarodno namiznoteniško prvenstvo Hrvaške v Zagrebu

Na glavnem turnirju le Jorgič in Kožul, do 21 let Vovkova v četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Darko Jorgić | Jorgič, ki je v Zagrebu peti nosilec, se bo v prvem krogu glavnega turnirja pomeril s 37-letnim Ukrajincem Oleksandrom Diduhom. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Jorgič, ki je v Zagrebu peti nosilec, se bo v prvem krogu glavnega turnirja pomeril s 37-letnim Ukrajincem Oleksandrom Diduhom.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na mednarodnem namiznoteniškem prvenstvu Hrvaške v Zagrebu so se danes končali boji v kvalifikacijskih skupinah, ki slovenskim predstavnikom niso prinesli veliko uspeha, tako da bosta v četrtek v glavnem žrebu nastopila le Darko Jorgič in Deni Kožul, ki sta postavljena med nosilce. Več uspeha so imeli v konkurenci do 21 let, predvsem to velja za Aleksandro Vovk, ki se je iz kvalifikacij prebila do četrtfinala.

Jorgič, ki je v Zagrebu peti nosilec, se bo v prvem krogu glavnega turnirja pomeril s 37-letnim Ukrajincem Oleksandrom Diduhom, medtem ko bo nasprotnik Denija Kožula (24.) Manav Vikash Thakkar iz Indije. Mladi Indijec je na tretjem mestu svetovne lestvice U21, v članski konkurenci pa je na 129. mestu.

V kvalifikacijah sta igrala Peter Hribar in Tilen Cvetko. Bližje napredovanju je bil Cvetko, ki je po zmagi nad Davidom Valenzuelo iz Čila s 3:1 moral priznati premoč Wang-Wei Penga s Tajvana. Brez zmage pa je kvalifikacije v svoji skupini končal Hribar.

Brez glavnega žreba so ostale tudi Ana Tofant, Aleksandra Vovk in Lara Opeka. Z zmago s 3:2 je svojo kvalifikacijsko skupino začela Tofantova, v odločilni tekmi za napredovanje pa je bila od nje s 3:2 boljša Brazilka Jessica Yamada. Za Vovkovo sta bili usodni Rusinja Jekaterina Černjavska, ki je zmagala s 3:0, s 3:1 pa je bila boljša od nje še Archana Girisk Kamath iz Indije. Oba svoja dvoboja je izgubila tudi Opeka.

Aleksandra Vovk (skrajno levo) se je izkazala v kvalifikacijah do 21 let. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Aleksandra Vovk (skrajno levo) se je izkazala v kvalifikacijah do 21 let. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V konkurenci do 21 let se je v kvalifikacijah izkazala Vovkova, ki je napredovala, izpadla pa je Opeka. Tofantova je bila uvrščena v glavni žreb. V prvem krogu je s 3:1 premagala Ilko Doval iz Norveške, pot v osmino finala pa ji je z zmago s 3:1 zaprla Archana Girisk Kamath.

V prvem krogu glavnega turnirja je bila uspešna tudi Vovkova, ki je s 3:1 premagala Avstrijko Karoline Mischek, v drugem krogu pa je bila boljša še od Poljakinje Julie Slazak. Težko delo pa 18-letno Vovkovo čaka v četrtfinalu, saj se bo v četrtek z Japonko Yemeno Soma, prvo nosilko turnirja do 21 let.

Od nadaljnjega tekmovanja sta se v konkurenci do 21 let poslovila Cvetko in Hribar.

Preberite še:

Deni Kožul
Sportal Na Otočcu izpadel tudi Kožul

 

 

Ne spreglejte