SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mednarodni turnir SEP Open v roke domačinoma

2

termometer

V Mokronogu je od 16. do 18. 7. potekal že deveti tradicionalni mednarodni turnir ranga A v odbojki na mivki za moške in turnir ranga B za ženske dvojke.

Letos je bila v obeh kategorijah izredna konkurenca, saj so poleg najboljših slovenskih ekip nastopile še najboljše hrvaške.

Med 16. in 18. julijem je v Mokronogu potekal turnir v odbojki na mivki Beachtour Sep open, ki ga je organiziral Klub odbojke na mivki Mokronog. Mednarodno prvenstvo ranga A za moške dvojke je potekalo že deveto leto zapored, mednarodno prvenstvo ranga B za ženske dvojke pa tretje leto. V četrtek so potekale kvalifikacije, ki so zapolnile šest praznih mest na glavnem turnirju, na katerega so se že predhodno uvrstile štiri ekipe z največ točkami in dve ekipi s posebnim povabilom organizatorja.

V petek se je odvijal glavni turnir, kjer se je 12 ekip v vsaki kategoriji med seboj pomerilo za vstop v sobotni polfinale. Domačini so imeli na glavnem turnirju kar tri ekipe, v polfinale pa se je uspelo uvrstiti le dvojki Žlajpah R. in Erpič. Poleg njiju so se iz četrtfinala prebile še dvojke Zemljak-Planinc, Mohorič-Ponikvar in Silić-Zeljković (hrvaška državna prvaka). Pri dekletih pa so si vstopnico za polfinale priigrale dvojke Kontrec-Pene, Turk-Handanovič, Roško-Tadić (hrvaška dvojka) in Lovšin-Gorišek (aktualni slovenski državni prvakinji).

V soboto so se polfinalni dvoboji začeli ob 14. uri, pred tem pa so organizatorji poskrbeli za odličen ambient. Iz enega igrišča so namreč naredili pravo plažo na mivki sredi Mokronoga. V baru na plaži so se mešali koktajli za obiskovalce in tekmovalce, ki so lahko poležavali na ležalnikih, iz katerih je bilo mogoče gledati vse polfinalne in finalne tekme prav iz prve vrste. Poleg peklenskega ozračja je temperaturo skozi celotno sobotno dogajanje dvigoval še DJ Dady.

Polfinalne tekme so bile zelo izenačene, saj je kar tri od štirih odločil tako imenovani tie break. Pri dekletih se je v finale uvrstila dvojka Kontrec-Pene, ki je z 2:1 premagala hrvaški dvojki Roško-Tadić in Turk-Handanovič, ki sta prav tako z 2:1 premagali aktualni državni prvakinji Lovšin-Gorišek. Tudi prvi moški polfinale se je odločil v tretjem nizu, v katerem je bila slovenska dvojka (Zemljak-Planinc) boljša od aktualnih hrvaških prvakov Silić-Zeljković. Zadnje polfinale je dobila domača dvojka (Žlajpah R.-Erpič), ki je z 2:0 premagala primorsko navezo Mohorič-Ponikvar.

Po zadnjem polfinalu je sledila tekma za tretje mesto pri dekletih. Dvojka Roško-Tadić je bila z 2:1 boljša od dvojke Lovšin-Gorišek. Nato so gledalci spremljali tekmo za tretje mesto v moški kategoriji. Tekma je bila zelo izenačena, odločil pa jo je tretji niz, v katerem je bila hrvaška dvojka (Silić-Zeljković) boljša od Primorcev (Mohorič-Ponikvar). Ob 21. uri se je začelo finale v ženski kategoriji, pomerili sta se dvojki Turk-Handanović in Kontrec-Pene. Tekmo sta z rezultatom 2:0 dobili Kaja Turk in Elmina Handanović.

Pred finalno tekmo pri moških je župan Občine Mokronog-Trebelno, gospod Anton Maver, odprl "wall of fame", in sicer steno dozdajšnjih zmagovalcev na prejšnjih osmih turnirjih. Po slavnostnem odprtju je sledil vrhunec tridnevnega dogajanja, moški finale. Pomerila sta se domačina Grega Erpič in Rok Žlajpah proti Janu Planincu in Nejcu Zemljaku. Ob polnih tribunah, bučnem navijanju vseh obiskovalcev in seveda z veliko truda sta prvič do zdaj zmagala domačina. Rezultat je bil zelo tesen, saj sta se domačina zmage veselila šele v tretjem nizu.

Prihodnje leto lahko pričakujemo še večji spektakel, saj bo turnir v Mokronogu obeležil okroglo deseto obletnico. Organizatorji se zahvaljujejo vsem sponzorjem in posameznikom, ki so v turnir vložili veliko truda in prostega časa. Tako brez prvih kot tudi drugih vsekakor ne bi mogli organizirati turnirja na tako visoki ravni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin