Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
10.55

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

Floyd Mayweather Conor McGregor UFC

Četrtek, 1. 2. 2018, 10.55

6 let, 2 meseca

Mayweather, se ti je zmešalo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Ameriški boksarski superzvezdnik Floyd Mayweather je z dvema objavljenima videoma, v katerih teče in govori v oktagonu, zakuril ogenj. V trenutku so izbruhnile špekulacije o povratnem dvoboju z UFC-zvezdo Conorjem McGregorjem. Ljudje se vsemu skupaj zdaj posmehujejo, a tako je bilo tudi pred njunim prvim snidenjem v ringu, ki je na koncu postal resničnost.

 

Come at the king, you best not miss...

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Mayweather in McGregor sta se konec avgusta v Las Vegasu udarila po boksarskih pravilih, kjer Irec kljub srčni borbi proti neporaženemu Američanu ni imel nobenih možnosti. Vse skupaj se je po prekinitvi sodnika končalo v deseti rundi, kar je Irca zaščitilo pred hujšimi poškodbami možganov.

"Fant ima še veliko pred sabo, vse skupaj bi se lahko končalo s kakšnimi posledicami," je tehnični nokavt po zmagi komentiral Mayweather, ki je zmagal še 50. v karieri.

Za zdaj se vsi smejijo

Čeprav je dejal, da je bil to njegov zadnji dvoboj, je na svojih družabnih profilih objavil videa, kako se sprehaja po oktagonu – prostoru, kjer potekajo dvoboji MMA-borcev –, in namignil, da se bi lahko preizkusil tudi v tem krvavem športu. Tako Irec kot šef UFC Dana White se vsemu skupaj za zdaj smejeta, a tako je bilo tudi pred boksarskim obračunom, ki je na koncu prinesel rekorden dobiček.

Glavo za denar? Floyd ni neumen.

Mayweather naj bi prejel prek 300 milijonov dolarjev, McGregor pa okroglih sto. Znano je, kjer je denar, tam je tudi poslovnež Floyd. Ne bi se čudili, če bi se resnično spustil v ta projekt, vprašanje pa je, ali je izredno inteligentni Mayweather za denar res pripravljen nastaviti glavo. V oktagonu bi ga Irec "pojedel" in ga lahko resno poškodoval. 

 

Fuck the Mayweathers.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Irca bodo še drugič "slekli"

Nad idejo o povratnem dvoboju v kletki nikakor niso navdušeni ljubitelji mešanih borilnih veščin in želijo, da se nori Irec vrne in bojuje s pravimi borci. McGregor je za zdaj še vedno svetovni UFC-prvak v lahki kategoriji, a to bo le do aprila, ko se bosta za naslov prvaka pomerila Američan Tony Ferguson in Rus Khabib Nurmagomedov. Irca bodo do tedaj "slekli", tako kot so pred tem že storili v peresni kategoriji.

Irec je bil prvi v UFC, ki je bil prvak v dveh težnostnih kategorijah. Oba pasova mu bodo odvzeli brez boja. A upravičeno, saj je treba naslov kdaj pa kdaj tudi braniti. Irec v oktagonu ni stal že več kot eno leto. | Foto: Reuters Irec je bil prvi v UFC, ki je bil prvak v dveh težnostnih kategorijah. Oba pasova mu bodo odvzeli brez boja. A upravičeno, saj je treba naslov kdaj pa kdaj tudi braniti. Irec v oktagonu ni stal že več kot eno leto. Foto: Reuters

McGregor se je nazadnje v kletki boril novembra 2016, ko je v boju za svetovni naslov deklasiral Eddieja Alvareza.

Ne spreglejte