Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
20. 9. 2013,
11.38

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Matevž Kamnik Igor Kolaković

Petek, 20. 9. 2013, 11.38

4 leta, 9 mesecev

Matevž Kamnik: Samo mi lahko zmagamo 3:0, Srbi ne

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji slovenske reprezentance danes proti Srbiji začenjajo svoje peto evropsko prvenstvo. Evropski prvaki bodo odličen pokazatelj, kako dobro so pripravljeni naši fantje.

Slovenci so se v zadnjih dveh letih dvakrat pomerili s Srbi in obakrat izgubili z 1:3. "Prejšnja obračuna smo pozabili. Menim, da smo zdaj boljša reprezentanca kot pred dvema letoma. Predvsem si želim, da bomo tekmo bolje odprli kot na Dunaju, ko smo že v prvem nizu doživeli razpad sistema. Vsi verjamemo, da lahko tekmece premagamo, sam sem prepričan, da treh nizov zagotovo ne bo. Samo mi lahko zmagamo s 3:0, Srbi ne," je pred začetkom EP velik optimist bloker slovenske reprezentance Matevž Kamnik.

Veliko bolj pazljiv je Luka Slabe, ki bo kot selektor doživel svoj debi na velikih tekmovanjih. "Vem, česa smo sposobni. Vem, da imamo velik potencial, a to bo treba pokazati. Ne bojim se Srbov, bolj se bojim svojih igralcev. Tekma s Srbi je specifična, veliko je prijateljstev med igralci, ki so oziroma so bili soigralci, kar nekaj od mojih fantov je vodil tudi njihov selektor Igor Kolaković. Zagotovo bo zaradi tega na igrišču še dodaten naboj. Do zdaj so tega bolj izkoriščali Srbi."

Paziti na krajne napadalce in Atanasijevića

Taktika pred obračunom je narejena do potankosti, v celoti so analizirali kar 16 tekem Srbije. Od kje pretijo največje nevarnosti? "Pri Srbiji nas skrbi njihova raznolikost v napadu. Poleg tega, da imajo odlične posameznike, tudi kot ekipa v zadnjem času delujejo zelo homogeno. Osredotočili se bomo predvsem na krajne napadalce, tu mislim predvsem na Nikića in Kovačevića, ki se znata igrati z blokom. Torej znata šikati, znata plasirati, pa tudi močno napadati. Ne smemo pa pozabiti tudi na korektorja Aleksandarja Atanasijevića, ki počasi, a vztrajno krpa veliko vrzel po odhodu fenomenalnega Ivana Miljkovića. Mladi Aleksandar raste iz leta v leto in počasi prevzema vlogo, ki jo je imel pred tem Miljković. Težko je reči, ali bo kdaj dosegel njegovo raven, a za zdaj mu kaže res dobro," pred tekmo opozarja deklica za vse v slovenskem strokovnem štabu, vodja reprezentance Tomi Šmuc.

Kolaković: Slovenija je šibka pri sprejemu

"Tekma proti Sloveniji bo izredno pomembna. Gre za ekipo, ki je odločena, da na evropskem prvenstvu končno pokaže nekaj več. V pripravah so se resnično izkazali, zato že zdaj vem, da bo tekma izredno izenačena in težka. Če bi moral izbrati šibko točko Slovencev, je to zagotovo njihov sprejem, odlični pa so v bloku in začetnem udarcu, tukaj merim na skok servis," pred tekmo razmišlja srbski selektor Igor Kolaković, nekdanji trener ACH Volleyja, kjer ga je nadomestil ravno zdajšnji slovenski selektor Slabe. "Pri Sloveniji izstopa kapetan Urnaut, odlična sta tudi oba korektorja Gasparini in Šket, težave pa bomo lahko imeli tudi z blokerjema Kamnikom in Pajenkom. Gre za zelo ambiciozno ekipo, a mi smo še bolj, za nas šteje samo zmaga," dodaja Kolaković.

Tekma se bo začela ob 17. uri.

Ne spreglejte