Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
25. 4. 2013,
20.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volleyball

Četrtek, 25. 4. 2013, 20.29

7 let, 12 mesecev

Mariborska klofuta Kamničankam, odločitev v nedeljo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni še konec. Odbojkarice Nove KBM Branika so finalno serijo državnega prvenstva podaljšale, saj so pred domačimi gledalci s 3:1 odpravile Calcit Volleyball. Odločala bo tako peta tekma v Kamniku.

Kamničanke in njihovi navijači, kateri so v Lukno prispeli v velikem številu, so po suvereni zmagi v Kamniku, pričakovali konec državnega prvenstva in dvigovanje pokala. Zgodba se je odvila nekoliko drugače.

Začetek četrte tekme finalne serije 1. DOL Radenske Naturelle se je začel po pričakovanju. Bolje so začele domače odbojkarice, ki so na krilih Hutinskijeve in Mlakarjeve povedle s 7:3, a so se favoritinje iz Kamnika hitro pobrale in na prvi tehnični odmor odšle le z dvema točkama zaostanka. Nadaljevanje je postreglo z izenačeno tekmo, a ves čas so imele pobudo domačinke, Calcitovke pa so jih venomer ujele. Rezultat v prvem nizu se je gibal 8:8, 10:8, 10:10, 13:10, 13:13, pri izidu 18:17 pa so gostje iz Kamnika po vodstvu z 2:1 še drugič povedle, to pa je bilo tudi vse. Čeprav so odbojkarice Nove KBM Branika igrale tako rekoč le z dvema igralkama Izo Mlakar in Saro Hutinski, jim Kamničanke niso morale preprečiti osvojitve prvega niza. Izid je bil še izenačen na 21, nato pa so sledile štiri zaporedne točke ''bankirk'', ki so zasluženo povedle v nizih.

Povedle 6:0, a izgubile niz

Tudi drugi niz se je začel izredno slabo za črno-modre, ki so trikrat zapored poskušale s prvim tempom Guštinove, a je bila dolgonoga odbojkarica neuspešna. Roko na srce tudi podajalka Tea Lenarčič ni podala idealno in hitro vodstvo domačink je bilo tukaj. Sledila je prekinitev gostujočega trenerja, a tudi to ni pomagalo. Mariborčanke so na krilih Mlakarjeve povedle celo s 6:0, nato pa je prvo točko za gostje dosegla Starčevićeva. Mariborčanke ali bolje rečeno njihova organizatorka igre Sara Najdič je še vedno v napadu igrala zelo predvidljivo, a vseeno Kamničanke tega niso znale obrniti sebi v prid. Po prvem polminutnem odmoru (8:5) so se domače odbojkarice izgubile na sprejemu, kar je Kamničankam omogočilo, da se vrnejo v igro. Ne samo to, Calcitovke so hitro izenačile, nato pa še povedle s 13:10. V slogu prvega niza in dosedanjega poteka tekme, so se vali dobrih in slabih trenutkov na obeh straneh nadaljevali. Štajerke so bile že ob boku gostjam na 14 točki, na drugi tehnični odmor pa so že imele točko prednosti. Mariborčanke so imele pobudo tudi v nadaljevanju, vodile vse do izida 21:19, tudi 22:21, nato pa je Guštinova s 23:22 povedla v vodstvo gostje, usodo drugega niza pa sta krojili dve napaki domačih odbojkaric. Najprej je Blagnetova udarila v avt, v naslednjem napadu pa se je v bloku ujela še Mlakarjeva . Rezultata 25:22 je pomenil izenačenje v

Kolaps kamniških odbojkaric

V Lukni se je slika hitro obrnila v tretjem nizu. Domače so podobno kot v drugem nizu povedle s 6:0, a tokrat jih Calcitovke niso ujele. Mlakarjeva je bombardirala s servisi, prednost pa je rasla in rasla. Kamničanke niso znale zaključiti in do drugega tehničnega odmora so dosegle, reci in piši, pičle štiri točke (16:4). Kot smo že rekli, pri ženski odbojki nobena prednost ni dovolj velika, a ko se je na semaforju izpisalo 20:5, je bila zgoda zaključena. Štajerke so ekspresno ponovno povedle v nizih z 2:1. Kamničanke so v tretjem nizu, verjeli ali ne, dosegle le šest točk.

Komu državni naslov bo znano v nedeljo

Domače odbojkarice se niso ustavile niti v četrtem nizu in prišle do hitrega in visokega vodstva z 8:3. Tudi Kamničanke so nadaljevale z bledo predstavo, slabo so igrale na sprejemu, posledično pa potem ni steklo niti v napadu. Prednost se je le še višala, pri izidu 13:5 so gostje dosegle štiri zaporedne točke, a kaj drugega kot malce popraviti vtisa, jim ni uspelo.

Kmalu je postalo jasno, da danes ne bomo dobili novih državnih prvakinj. Kamničanke so v veliki želji, da po letu 2010 znova zasedejo slovenski vrh, očitno povsem pregorele in Mariborčanke so se sprehodile do izenačenja na 2:2 v zmagah. Odločilna peta tekma bo v nedeljo v Kamniku. Bo Nova KBM ubranila naslov, ali bodo Kamničanke drugič v svoji zgodovini dvignile pokal za naslov državnih prvakinj?

Ne spreglejte