Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 4. 2011,
21.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nova KBM

Sobota, 9. 4. 2011, 21.26

8 let

Mariborčanke z zmago v Kamnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi finalni tekmi 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Calcit Volleyball.

Mariborske odbojkarice so z zmago s 3:0 v prvi finalni tekmi naredile prvi korak k naslovu državnih prvakinj. Zmaga gostiteljic je zaslužena, saj so pokazale zrelejšo igro od gostij, še posebej pa so se odlikovale v bloku, ki je bil tokrat njihovo udarno orožje.

Igralke Nove KBM Branika so v uvodnih minutah prvega niza narekovale ritem igre. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile za točko, ob drugem, predvsem po zaslugi neugodnih začetnih udarcev Sare Hutinski, pa že za šest točk (16:10). Ko se je njihovo vodstvo povzpelo na 23:15, je kazalo, da bodo brez težav dobile niz, toda preglavice so jim začeli povzročati začetni udarci Valentine Založnik. Kot bi mignil je prednost izhlapela na tri točke (23:20), toda v končnici so bile "bankirke" spet zbrane.

V drugem nizu je mariborska vrsta niti igre v svojih rokah držala do vodstva 9:6, nato pa so Kamničanke zaigrale bolj zanesljivo in odločno, tako da so gledalci spremljali izenačeno igro. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, vendar si nobena ni priigrala večje prednosti, tako da se je obetala zanimiva končnica. Po zadnjem izenačenju (20:20) se je mariborska ekipa odlepila za dve točki, pri vodstvu 24:22 pa so gostje naredile napako in izgubile še drugi niz.

Tretji niz je bil najbolj izenačen. Gostiteljice so vodile 8:7, nato pa je sledil preobrat. Po nekaj uspešnih napadih so si Gorenjke priigrale prednost treh točk, ob drugem tehničnem odmoru so imele še dve točki prednosti. Mariborčanke so v nadaljevanju, predvsem z odlično igro v bloku, izničile prednost Kamničank, pri rezultatu 19:19 pa se je začel zlom gostij. Domačinke so nizale točke za točko, skupno so jih osvojile šest zapored, od tega kar štiri z blokom, s tem pa prišle še do tretjega niza.

Ne spreglejte