Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2013,
21.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volleyball

Sobota, 9. 3. 2013, 21.45

8 let

Mariborčanke v četrtem poskusu vendarle ugnale Kamničanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Nove KBM Branika so v polfinalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Mariboru s 3:1 premagale Calcit Volleyball.

Mariborčanke so na dobri poti, da ubranijo lanski naslov in se se tretjič veselijo lovorike v tem tekmovanju. V četrtem letošnjem medsebojnem so prvič premagale Kamničanke, s tem pa se maščevale za poraza v rednem delu in finalu slovenskega pokala. Do zmage so prišle predvsem zaradi boljšega sprejema servisov, pri katerem so gostje povsem odpovedale.

Tekmo so bolje začele Kamničanke, ki so s povezano igro v polju in natančnimi udarci v napadu do prvega tehničnega odmora Mariborčanke so prednost tekmic izničile pri 11:11, nato pa si z zbrano igro in domiselnimi akcijami v napadu do drugega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti (16:13). A je njihova prednost ob učinkoviti Ani Starćevič - v prvem nizu je dala osem točk - skopnela pri rezultatu 18:18. V nadaljevanju se je vnel boj za vsako točko, uspešnejše so bile gostje, ki so po vodstvu 24:23 izrabile drugo zaključno žogo.

Izenačena igra je bila značilna tudi za drugi niz. Mariborčanke so povedle 3:0, Kamničanke so izenačile na 3:3, nato pa sta se ekipi do rezultata 8:7 menjavali v vodstvu. Tudi ob drugem tehničnem odmoru so gostiteljice vodile za točko, potem ko je pri rezultatu 14:15 Iza Mlakar najprej izenačila, nato pa z asom popeljala mariborsko ekipo v vodstvo. A le za kratek čas, kajti Starčevićeva je poskrbela za novi preobrat in vodstvo gostij 17:16, ki pa je bilo zanjo tudi zadnje v nizu, kajti slovenske prvakinje so se v končnici razigrale, povedle s 24:20, pri 24:22 pa je Mlakarjeva dosegla zmagovito točko za izenačenje v nizih.

Mariborčanke so tretji niz začele silovito. Točke so dosegale z izdelanimi napadalnimi akcijami, v katerih so se odlikovale Mlakarjeva, Elena Kučej in Marina Kaučič. Povedle so z 8:4, ko so z odlično igro v bloku uspele zaustaviti Starčevićevo, je bila pot do zmage v tretjem nizu odprta. Vsi poskusi kamniške vrste, da bi zaustavila razigrano mariborsko ekipo, so bili zaman.

Gostiteljice so tudi v začetku četrtega niza igrale zanesljivo, ob prvem tehničnem odmoru vodile za tri točke. Toda gostje se niso predale, po nekaj zaporednih točkah Tjaše Turnšek so pri rezultatu 11:11 ujele Mariborčanke. Toda ob drugem tehničnem odmoru so imele mariborske igralke spet tri točke prednosti in tudi v nadaljevanju niso popuščale. Tri točke prednosti so ohranile do ključnih trenutkov tekme (21:18), nato pa le še postavile piko na i odlični igri.

V nedeljski tekmi za tretje mesto bosta ob 16.30 igrali ekipi Calcita Kamnika in Slavie Bratislava, za prvo mesto pa ob 19. uri Nova KBM Branik in Post Schwechat.

Ne spreglejte