Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2013,
22.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nova KBM Branik

Sobota, 9. 11. 2013, 22.07

8 let, 5 mesecev

Mariborčanke s polno paro naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 5. kroga srednjeevropske lige doma premagale Linz Steg.

Tekma vodilnega in šestouvrščenega kluba srednjeevropske lige se je po pričakovanju končala z gladko zmago Mariborčank, peto v nizu. Kakovostna razlika je bila očitna, čeprav je bilo opaziti, da gostiteljice na trenutke niso igrale na najvišji ravni. Še zlasti ne v uvodnih minutah prvega niza, ko so gostje, tudi z nekaj sreče, povedle z 10:5. V nadaljevanju so se gostiteljice le zbrale, zaigrale bolj zanesljivo in odločno, dosegle osem točk zapored in povedle s 13:10. Sledile so minute izenačene igre, pred končnico pa si je mariborska ekipa, predvsem po zaslugi učinkovite Ize Mlakar, priigrala obetavno prednost treh točk (22:19), ki je do konca niza ni več izpustila iz rok.

V drugem nizu se je slika na igrišču spremenila. Slovenske prvakinje so zaigrale bolj zavzeto, razigrala se je tudi Ana Starčević, si do prvega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti, ob drugem pa je njihova prednost narasla na sedem točk. Mariborčanke so tudi v nadaljevanju držale niti igre v svojih rokah, tako rekoč so se poigravale z gostjami. Točke so osvajale v serijah in brez težav osvojile niz. Mariborskim odbojkaricam je tudi v tretjem nizu šlo vse kot po maslu. Niti za trenutek niso popuščale, povedle so s 6:0, ob drugem tehničnem odmoru pa vodile s 16:4. Avstrijska ekipa je delovala nebogljeno in bila nemočna ob naletih Mariborčank. Njen odpor je plahnel iz minute v minuto na koncu niza se ni mogla ogniti katastrofi; niz se je končal s 25:5 za ekipo Nove KBM Branik.

"Tako gladke zmage nisem pričakovala. Naša ekipa je vso tekmo igrala zavzeto in gostje so bile nemočne. Rezultat v drugem in tretjem nizu dovolj zgovorno kaže na razmerje moči na igrišču. Zmage sem še toliko bolj vesela, saj je darilo za moj današnji 19. rojstni dan," je povedala Nika Blagne.

Ne spreglejte