SiolNET. Sportal Drugi športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Lesce, svetovni pokal

Maja Sajovic tudi na domači tekmi druga

0,03

termometer

Lesce padalstvo skoki na cilj svetovni pokal
Foto: Zoran Račič

Tradicionalni pokal Bled v padalskih skokih na cilj, ki je ta konec tedna doživel že 29. izvedbo, je na letališče v Lescah ponovno privabil zelo številčno zasedbo padalcev iz kar 22 držav, ki so morali od petka do nedelje pokazati veliko svojega znanja, če so želeli poseči po najvišjih mestih. Za slovenske stopničke je tudi tokrat poskrbela Maja Sajovic.

Tokrat je tekmovanje spremljal dokaj močan in veter, ki je v soboto in nedeljo padalce za nekaj ur prizemljili, končni izkupiček takšnega vremena pa je bil, da so organizatorji pod streho uspeli spraviti šest regularnih serij, za predvideni preostali dve pa jim tega ni dovolil veter in tudi časovni okvir.

Najboljša slovenska ekipa na domačih tleh brez stopničk

Navkljub vremenski težavam je bilo tekmovanje razburljivo in negotovo vse do konca, ekipno pa so se zmage veselili Čehi, ki so po Reki zmagali še na drugi letošnji tekmi. Najboljša slovenska ekipa Aeroservis Lesce je na domačih tleh po dolgem času ostala brez stopničk, Roman Karun, Borut Erjavec, Senad Salkič, Matej Bečan in Maja Sajovic so namreč osvojili šesto mesto.

Lesce padalstvo skoki na cilj svetovni pokal Foto: Zoran Račič

Da pa domači padalci le niso ostali brez zmagovalnega odra, je poskrbela Sajovčeva, ki je tako kot pred dvema tednoma na Reki osvojila drugo mesto.

"Peta se nikakor ni želela prilepiti na ničlo"

''Na domačem letališču so skoki venomer zelo zahtevni, zato so vedno znova velik izziv, venomer pa je čutiti tudi nekaj pritiska zavoljo domačega prizorišča. S skoki sem sicer zadovoljna, a je vsakič malce zmanjkalo, peta se nikakor ni želela prilepiti na ničlo, čeprav so bili pogoji za to izpolnjeni. Po dveh tekmovanjih sem vsekakor zadovoljna s svojima uvrstitvama, tekmovanja v svetovnem pokalu pa mi predvsem služijo kot dobra priprava za oktobrsko svetovno vojaško prvenstvo,'' je o domači tekmi in uspehu povedala Maja Sajovic.

Preberite še:

Maja Sajovic Sportal Maja Sajovic za uvod na drugi stopnički

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin