SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Macon prva preizkušnja za SP

1

termometer

Slovenska moška reprezentanca bo konec tedna nastopila na mednarodnem turnirju v Franciji. Zato so se naši zbrali na skupnem treningu v Ljubljani.

Selektor članskega moštva Aleš Škoberne je na balinišče v Sneberje povabil Dejana Tonejca, Davorja Janžiča, Anžeta Petriča in Aleša Borčnika, ki bodo v francoskem Maconu igrali na turnirju 'štiri krogle' v družbi še dvanajstih reprezentanc – BiH, Hrvaške, Italije, Francije, Črne gore, Srbije, Švice, Tunizije, tudi Škotske, Češke, Haitija in Madagaskarja.

''Šlo bo za veliko prireditev, ki bo koristna preizkušnja v okviru priprav za svetovno prvenstvo v začetku septembra v italijanskih Feltrah. Na ljubljanskem treningu smo preverili sposobnost naše četverice v igri dvojic, štafetnem in hitrostnem zbijanju, ki bodo na programu v Franciji. Zadovoljen sem z resnostjo in pripravljenostjo fantov, ki bodo morali spet dokazovati svojo kakovost na prestižnem turnirju. Pričakujem, da se bodo v Maconu dobro odrezali in dosegli odmevnejšo uvrstitev vsaj v eni od treh disciplin,'' si želi Škoberne.

Naslednja akcija naše reprezentance bo že drugi peteroboj Hrvaške, Srbije, Črne gore, BiH in Slovenije konec avgusta v Grudah, na katerem bo selektor preveril formo večjega števila reprezentančnih kandidatov, saj bo nastop v Bosni in Hercegovini generalka za SP v Italiji. Sicer so prireditelji v Feltrah zadovoljni z dosedanjim številom prijav. Doslej so nastop na SP potrdili balinarji iz 27 držav, spet sta med njimi dve azijski državi (Kitajska, Japonska), v Italijo naj bi prišli tudi Libanonci in igralci s Haitija. Na zadnjem prvenstvu pred dvema letoma v Maconu je nastopilo 32 reprezentanc.

Na mednarodno preizkušnjo v Francijo bodo naši odpotovali v petek, turnir se bo začel v soboto ob 9. uri s prvimi dvoboji dvojic, ko bosta igrala tudi Davor Janžič in Dejan Tonejc. Aleš Borčnik bo naš udeleženec v hitrostnem, skupaj z Anžetom Petričem bosta tekmovala v štafetnem zbijanju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin