Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2011,
20.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Tonejc Davor Janžič Anže Petrič Aleš Borčnik

Torek, 28. 6. 2011, 20.18

8 let

Macon prva preizkušnja za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška reprezentanca bo konec tedna nastopila na mednarodnem turnirju v Franciji. Zato so se naši zbrali na skupnem treningu v Ljubljani.

Selektor članskega moštva Aleš Škoberne je na balinišče v Sneberje povabil Dejana Tonejca, Davorja Janžiča, Anžeta Petriča in Aleša Borčnika, ki bodo v francoskem Maconu igrali na turnirju 'štiri krogle' v družbi še dvanajstih reprezentanc – BiH, Hrvaške, Italije, Francije, Črne gore, Srbije, Švice, Tunizije, tudi Škotske, Češke, Haitija in Madagaskarja.

''Šlo bo za veliko prireditev, ki bo koristna preizkušnja v okviru priprav za svetovno prvenstvo v začetku septembra v italijanskih Feltrah. Na ljubljanskem treningu smo preverili sposobnost naše četverice v igri dvojic, štafetnem in hitrostnem zbijanju, ki bodo na programu v Franciji. Zadovoljen sem z resnostjo in pripravljenostjo fantov, ki bodo morali spet dokazovati svojo kakovost na prestižnem turnirju. Pričakujem, da se bodo v Maconu dobro odrezali in dosegli odmevnejšo uvrstitev vsaj v eni od treh disciplin,'' si želi Škoberne.

Naslednja akcija naše reprezentance bo že drugi peteroboj Hrvaške, Srbije, Črne gore, BiH in Slovenije konec avgusta v Grudah, na katerem bo selektor preveril formo večjega števila reprezentančnih kandidatov, saj bo nastop v Bosni in Hercegovini generalka za SP v Italiji. Sicer so prireditelji v Feltrah zadovoljni z dosedanjim številom prijav. Doslej so nastop na SP potrdili balinarji iz 27 držav, spet sta med njimi dve azijski državi (Kitajska, Japonska), v Italijo naj bi prišli tudi Libanonci in igralci s Haitija. Na zadnjem prvenstvu pred dvema letoma v Maconu je nastopilo 32 reprezentanc.

Na mednarodno preizkušnjo v Francijo bodo naši odpotovali v petek, turnir se bo začel v soboto ob 9. uri s prvimi dvoboji dvojic, ko bosta igrala tudi Davor Janžič in Dejan Tonejc. Aleš Borčnik bo naš udeleženec v hitrostnem, skupaj z Anžetom Petričem bosta tekmovala v štafetnem zbijanju.

Ne spreglejte