Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 4. 2013,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mina Markovič

Torek, 30. 4. 2013, 11.44

8 let

Log-Dragomer bo znova gostil najboljše športne plezalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Športno plezalno društvo Korenjak se je po dveh izpeljanih tekmovanjih za svetovni pokal odločilo, da znova v športnem parku na Logu pri Brezovici pripravi svetovni pokal v balvanskem plezanju.

Majhno naselje v bližini Ljubljane bo najboljše športne plezalce sveta gostilo 11. in 12. maja.

Dan pred tekmovanjem, v petek, 10. maja, bodo nastopili člani priljubljene slovenske rock skupine Siddharta, v soboto zvečer pa se bodo v ritmih plesne glasbe zabavali ljubitelji tehno glasbe, za katero bo poskrbel DJ Tey, pred tem bo dogajanja na umetni plezalni steni v znamenju kvalifikacij. Med tekmovalnimi premori tekmovanja za svetovni pokal v balvanskem plezanju pa bodo na svoj račun prišli navdušenci športnih zvrsti "slackline" in "bike trials" ter vsi, ki se bodo želeli preizkusiti v plezanju na plezalni stolp ali se zapeljati po vodni drči.

Polfinale bo v nedeljo 12. maja z začetkom ob 12. uri, veliki finale pa bo na sporedu ob 19. uri. Največji slovenski upi so povezani z nastopom najboljše slovenske športne plezalke Mine Markovič, ki je lani na Logu slavila prepričljivo zmago ter ima tudi za letos visoka pričakovanja. Začetek sezone se sicer ni odvil v skladu z načrti, saj se Slovenci na uvodnih dveh tekmah niso prebili do finala, zato pa sta se na zadnji tekmi pred Logom v avstrijskem Kitzbühlu v finale zavihtela dva Slovenca. Markovičeva je nazadnje osvojila peto mesto, Jernej Kruder pa je bil šesti.

Legenda svetovnega merila Jacky Godoffe, ki med poznavalci velja za najboljšega postavljalca balvanskih smeri, znova prihaja v Slovenijo. Čeprav se je lani uradno upokojil, se je kljub temu odločil prevzeti mesto vodje postavljavcev smeri na tekmovanju na Logu, kar pomeni, da si vnovič lahko obetamo izjemno spektakularne smeri. Godoffe prihaja iz Francije. Do nedavnega je bil zaposlen pri francoski planinski organizaciji, pri kateri je postavljal smeri za izbrano vrsto francoskih plezalcev, obenem pa je vodil tudi tečaje za druge reprezentance, med drugim tudi za slovensko.

Ne spreglejte