Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2024,
21.49

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić Sara Tokić Peter Hribar Deni Kožul

Sreda, 5. 6. 2024, 21.49

1 mesec, 1 teden

WTT Contender, dvojice

Kožul in Hribar v Zagrebu na glavnem turnirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Deni Kožul | Deni Kožul se je s Petrom Hribarjem uvrstil na glavni turnir.  | Foto www.alesfevzer.com

Deni Kožul se je s Petrom Hribarjem uvrstil na glavni turnir.

Foto: www.alesfevzer.com

Na namiznoteniškem turnirju WTT Contender v Zagrebu z nagradnim skladom 80.000 dolarjev se je na glavni turnir uvrstila slovenska dvojica Deni Kožul in Peter Hribar, so sporočili iz Namiznoteniške zveze Slovenije. Najboljši slovenski igralec Darko Jorgić je nastop v Zagrebu odpovedal.

V edini kvalifikacijski tekmi sta Kožul in Hribar brez boja premagala romunsko dvojico Rares Sipos in Christian Pletea, v prvem krogu glavnega turnirja bosta v četrtek igrala proti Singapurcema Izaacu Queku in Koenu Pangu.

Brez napredovanja na glavni turnir pa sta ostali Ana Tofant in Sara Tokić, ki sta v prvem krogu kvalifikacij premagali domačinki Andreo Pavlović in Doro Čosić, v odločilni tekmi za napredovanje pa sta ju s 3:1 premagali Poljakinja Natalia Bajor in Slovakinja Tatiana Kukulkova.

V mešanih dvojicah sta Hribar in Tokić v prvem krogu kvalifikacij z 1:3 izgubila proti dvojici Baldwin Chan in Yee Lok Lam iz Hongkonga. V posamični konkurenci je bil najbližje uvrstitvi v glavni žreb Kožul, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem je bil boljši od Srba Dimitrija Levajca, v tretjem pa ga je zaustavil Pang, ki je zmagal s 3:1. Hribar je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je z 0:3 izgubil proti Nemcu Fanbo Mengu.

V ženski konkurenci so bile v kvalifikacijah tri slovenske predstavnice. V prvem krogu se je po porazu s Tajko Jinnipo Sawettabut poslovila Lara Opeka. Bliže napredovanju v drugi krog je bila Tokić, ki jo je s 3:2 zaustavila Nemka Franziska Schreiner. Tofant je v prvem krogu premagala Srbkinjo Izabelo Lupulesku, v drugem pa jo je s 3:1 premagala Cheng Hsien-Tzu s Tajvana.

Kajuh-Slovan Fužinar
Sportal Kajuh-Slovan tretjič zaporedoma najboljši v Sloveniji
namizni tenis, Savinja
Sportal Savinja do premiernega članskega namiznoteniškega naslova
Ne spreglejte